Geriatrics

ליקוי ראיה או שמיעה מעלה את הסיכון לדמנציה בקשישים (מתוך כנס מטעם ה-AAIC)

ליקוי ראיה או שמיעה מעלה את הסיכון לדמנציה בקשישים, בפרט באלו הסובלים משני הליקויים הללו, כך עולה מנתונים חדשים, אשר הוצגו במהלך כנס מטעם ה-Alzheimer’s Association International Conference.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הקשר בין ליקוי ראיה ושמיעה ובין הסיכון למחלת אלצהיימר או דמנציה מסוג אחר במדגם שכלל 2,150 מבוגרים ממחקר Ginko Evaluation of Memory. בתחילת המחקר, גילאי המשתתפים עמדו על 75 שנים ומעלה, ללא היסטוריה של דמנציה.

שאלונים אודות ראיה ושמיעה בתחילת המחקר שימוש לקביעת נוכחות הליקוי. בסה”כ, 1,480 משתתפים (72%) לא סבלו מליקויים אלו, 306 משתתפים (14.9%) סבלו מליקוי ראיה ו-161 (7.8%) סבלו מליקוי שמיעה, כאשר 104 משתתפים (5.1%) סבלו מליקוי ראיה ושמיעה. במהלך שבע שנות המעקב, 319 משתתפים אובחנו עם דמנציה ו-219 חולים אובחנו עם מחלת אלצהיימר.

ממצאי המחקר הצביעו על קשר בין מספר הליקויים ובין הסיכון לדמנציה מכל-סוג ומחלת אלצהיימר באופן מדורג. בנוכחות ליקוי ראיה או שמיעה נרשמה עליה של 11% בסיכון להתפתחות דמנציה ועליה של 10% בסיכון למחלת אלצהיימר, בהשוואה לאלו שלא סבלו מכל ליקוי. בנוכחות ליקוי שמיעה וראיה נרשמה עליה של 86% בסיכון להתפתחות דמנציה ועליה של 112% בסיכון להתפתחות מחלת אלצהיימר.

במחקר נפרד בו נכללו 1,810 מבוגרים בגילאי 70-79 שנים ממדגם Health, Aging and Body Composition Study, נבחנו ליקויי שמיעה, ראיה, מגע, טעם וריח, מצאו חוקרים כי באלו עם מספר רב יותר של ליקויים תחושתיים נרשם סיכון מוגבר להידרדרות קוגניטיבית ודמנציה. הסיכון לדמנציה היה גבוה פי 6.8 באלו עם היקף הליקויים התחושתיים הגבוה ביותר, בהשוואה לאלו עם הכי פחות ליקויים תחושתיים.

ממצאי המחקר מציעים כי בדיקות להערכת ליקויים תחושתיים עשויים לסייע בזיהוי אלו בסיכון גבוה לדמנציה.

מתוך כנס מטעם ה-AAIC

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה