Geriatrics

עדויות נוספות תומכות בטיפול הממוקד בעמילואיד למניעת דמנציה (JAMA Neurology)

עדויות חדשות ממחקר Anti-Amyloid Treatment in Asymptomatic Alzheimer’s Disease (A4) שפורסמו בכתב העת JAMA Neurology תומכות בהשערה כי רמות גבוהות יותר של עמילואיד במוח מייצגות שלב קדם-קליני מוקדם של מחלת אלצהיימר וכי אלו עשויות לשמש כיעד טיפול למניעת דמנציה.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין רמות עמילואיד גבוהות עם גורמים דמוגרפיים ואורחות חיים, Apolipoprotein E (APOE), בדיקות נוירו-פסיכולוגיות והערכות תפקוד קוגניטיבי.

מחקר החתך כלל נתונים ממחקר A4 שנאספו בין אפריל 2014 ועד דצמבר 2017, כולל סיווג הנבדקים על-פי היקף משקעי עמילואיד. החוקרים בחנו את הנתונים אודות 4,486 משתתפים בגילאי 65-85 שנים מ-67 אתרים בארצות הברית, קנדה, אוסטרליה ויפן, אשר התאימו להשלמת בדיקת Amyloid PET.

בדיקת Florbetapir Amyloid PET שימש לסיווג המשתתפים לשתי קבוצות: עדות למשקעי עמילואיד ביתא רבים או העדר עדות למשקעי עמילואיד ביתא רבים.

תוצאות בדיקת Amyloid PET היו זמינות אודות 4,486 משתתפים (גיל ממוצע של 71.29 שנים, 59% נשים), כולל 1,323 משתתפים (29.5%) עם עדות למשקעי עמילואיד ביתא רבים.

משתתפים עם עדות למשקעי עמילואיד ביתא רבים היו מעט מבוגרים יותר, מאלו ללא משקעי עמילואיד ביתא רבים, אך לא זוהו הבדלים בפיזור המגדרי, רמת השכלה, מצב משפחתי או אורחות חיים.

בקרב משתתפים עם עדות למשקעי עמילואיד ביתא תועדה שכיחות גבוהה יותר של סיפור משפחתי של דמנציה (74% מהמשתתפים עם משקעי עמילואיד ביתא רבים, לעומת 68% מאלו ללא משקעי עמילואיד ביתא רבים) ולפחות אלל APOE ε4 אחד (58% לעומת 25%, בהתאמה).

בקרב משתתפים עם עדות למשקעי עמילואיד ביתא רבים תועדו תוצאות גרועות יותר בהערכת תפקוד קוגניטיבי על-פי מדדי Preclinical Alzheimer Cognitive Composite ושינויים גדולים יותר במדדי Cognitive Function Index.

החוקרים כותבים כי ממצאי המחקר מעידים על קשר בין משקעי עמילואיד רבים ובין תפקוד קוגניטיבי נמוך יותר במבחנים ששימשו במחקר וסיכוי גבוה יותר להידרדרות בתפקוד הקוגניטיבי. הממצאים תומכים בהשערה כי רמות עמילואיד גבוהות מהוות סמן מוקדם על הרצף של מחלת אלצהיימר ותומכים בהכללת נבדקים אלו במחקרים להערכת מניעה שניונית במטרה לבחון אפשרויות להאטת הידרדרות קוגניטיבית במהלך השלבים הקדם-קליניים של מחלת אלצהיימר.

JAMA Neurology 2020

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה