immunodeficiency

שכיחות הבדיקות הגנטיות בחולי NSCLC עודנה נמוכה מהרצוי (IASLC)

מאת נעה גנזבורג, Bsc

סקר בינלאומי שנשלח לרופאים המטפלים בסרטן ריאות מסוג non small cell ( או NSCLC) עולה כי כשליש מהם לא היו מודעים להנחיות מבוססות עדות הממליצות על טיפול ממוקד (targeted therapies) עם זיהוי של מוטציית driver. מהסקר עולה כי הרופאים מעריכים שפחות מחמישים אחוזים מהמטופלים במדינתם עוברים בדיקות מולקולריות.

עורכי המחקר, מה-International Association for the Study of Lung Cancer או IASLC , פיזרו 2537 שאלונים ב-102 מדינות ברחבי העולם. הנתונים שנאספו נותחו על ידי החוקרים, והממצאים פורסמו בשבוע שעבר ב-Journal of Thoracic Oncology. לדברי החוקרים, הממצאים מעוררי דאגה, מאחר שהסיכון לתמותה בחולים עם NSCLC יורד במטופלים בהם זוהתה וריאציה גנטית, כאשר הם מקבלים טיפול המותאם להם. החוקרים מציעים להחיל פרוטוקולים מנחים לבדיקות עבור מרקרים מולקולריים כדי לשפר את שיעורי הבדיקות בחולים הללו, ולשפר את הטיפול המוצע להם. הם משערים כי הנגישות של הרופא המטפל לטיפולים מותאמים ( targeted therapies ) משפיע על שיעורי הבדיקות המולקולריות שהם עורכים לחולים.

 

הסקר שנשלח לרופאים כלל שבע שאלות כלליות, עליהן יכלו לענות באחד משלושה מסלולים שונים: עבור מטפלים המזמינים בדיקות או נותנים טיפול (רופאים אונקולוגיים מטפלים), רופאים המנתחים את הבדיקות (פתולוגים) או רופאים המבקשים דגימות עבור החלטה טיפולית (מנתחים, רופאי ריאות, רדיולוגים). החוקרים איגדו את המדינות מהם הגיעו הרופאים לפי אזורים- אסיה, אירופה, אמריקה הלטינית, ארצות הברית וקנדה, כששאר מדינות העולם מכונות ROW (או  rest of the world).

הרופאים שענו על השאלון דיווחו על שיעורי בדיקות מולקולריות היו נמוכות מהרצוי. מתשובות הרופאים בקבוצה הראשונה עולה כי כאשר הוזמנו בדיקות, ב-99 אחוז מהמקרים היו אלו בדיקות EGFR, כ-95% עבור ALK, כ-79% עבור ROS1. פחות מ-50% הזמינו בדיקות אחרו. שלושת הבדיקות הללו היו השכיחות בכל האזורים בעולם שנבדקו.  למעלה ממחצית ממבקשי הבדיקות במסלול הראשון הזמינו גם multiplex assays.  לסיכום, החוקרים מציעים להחיל פרוטוקולים מנחים לבדיקות עבור מרקרים מולקולריים בחולי NSCLC על מנת לשפר את שיעורי הבדיקות הגנטיות ואת הטיפול המוצע להם.


https://www.medscape.com/viewarticle/931295

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה