immunodeficiency

הנחיות עדכניות אודות אפשרויות הטיפול התרופתי כנגד COVID (מתוך הודעת ה-IDSA)

קורונה

פאנל מומחים במחלות זיהומיות מזהיר מפני שימוש שגרתי ב-Bamlanivimab ומדגיש כי Remdesivir עשוי לקצר את משך המחלה על-רקע נגיף הקורונה, ממצא העשוי להיות בעל חשיבות רבה במקרה של עליה ניכרת בתפוסה בבתי חולים. פאנל המומחים מציין את הנתונים המבטיחים אודות נוגדנים חד-שבטיים אשר אושרו לשימוש דחוף ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי ועדיין מצויים בשלבי פיתוח, אם כי דרושים נתונים נוספים בנושא.

איגוד ה-Infectious Disease Society of America פרסם המלצות עדכניות לטיפול בחולים עם עדות לזיהום בנגיף הקורונה.

הפאנל קבע המלצה מותנית כנגד שימוש שגרתי ב-Bamlanivimab, אשר אושר ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי לשימוש דחוף בקרב חולים אמבולטוריים עם COVID-19 בדרגה קלה-עד-בינונית.

ב-21 בנובמבר העניק מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישור לשימוש דחוף במשלב Casirivimab ו-Imbdevimab לחולים עם COVID-19 בדרגה קלה-עד-בינונית. באופן מפתיע, התוצאות המוקדמות היו דומות מאוד לאלו שתוארו עם Bamlanivimab.

המלצות המומחים אודות השימוש ב-Remdesivir נותרו פחות או יותר זהות. מהעדויות עולה כי הטיפול עשוי להביא להחלמה מהירה יותר עם טיפול ב-Remdesivir (10 ימים), בהשוואה לפלסבו (15 ימים) ולכן הפאנל ממליץ על הטיפול בחולים מאושפזים עם COVID-19.

מנגד, פאנל המומחים ממליץ כנגד מתן Lopinavir/Ritonavir על-בסיס הממצאים ממחקר Solidarity בו הטיפול התרופתי לא הוביל להפחתת שיעורי התמותה. דקסמתזון נותר הטיפול היחיד שהפחית את שיעורי התמותה בחולים שאושפזו עם COVID-19.

פאנל המומחים עומד על המלצתו כנגד שימוש שגרתי ב-Tocilizumab בחולים מאושפזים עם COVID-19.

באשר לאפשרויות טיפול עתידיות, המומחים מציינים כי נמשכים המחקרים לבחינת נוגדנים חד-שבטיים, בפרט כחלק מטיפול משולב. חוקרים גם בוחנים צורות מתן אחרות מעבר לעירוי תוך-ורידי, במטרה להקל על נוחות מתן הטיפול. לדוגמא, מתן זריקה תת-עורית עשוי לאפשר מתן הטיפול בבית. ישנם גם מחקרים להערכת אפשרות מתן טיפול אנטי-ויראלי פומי או בשיאוף. יש גם עניין רב באינטרפרון ותרופות אחרות העשויות להפחית תגובה דלקתית מופרזת העומדת בבסיס מחלה חמורה על-רקע זיהום בנגיף הקורונה.

מתוך הודעת ה-IDSA

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה