immunodeficiency

השוואת תוצאות משלב Loratadine עם Pseudoephedrine אל מול Fluticasone לטיפול בנזלת (מתוך כנס מטעם ה-ACAAI)

שפעת

מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American College of Allergy, Asthma & Immunology עולה כי בתוך שעה אחת, מתן מנה יחידה של משלב Loratadine עם Pseudoephedrine הובילה להקלה רבה כפליים, בהשוואה לטיפול בתרסיס אפי של Fluticasone. לאור זאת, החוקרים הציעו כי במקרים בהם נדרשת הקלה מהירה בתסמיני נזלת, מומלץ לבחור בטיפול פומי בנוגדי-היסטמינים ולא בתרסיס אפי.

החוקרים התבססו על מדד PNIF (Peak Nasal Inspiratory Flow) להערכת מהירות ההקלה בתסמינים שהציעו תרופות שנמכרו ללא מרשם רופא. הם השלימו מחקר כפל-סמיות שנועד לבחון את זרימת האוויר במבוגרים רגישים לאבקני אמברוסיה לאחר מנה יחידה של Loratadine ו-Pseudoephedrine או מנה יחידה של תרסיס אפי של Fluticasone.

לאחר חשיפה לאבקני אמברוסיה במשך 3 שעות, ב-84 משתתפים תועד מדד תסמינים כולל של 7 נקודות ומעלה, מדד גודש אפי של 2 נקודות ומעלה וירידה של לפחות 15% בזרימת האוויר דרך האף. כל המשתתפים קיבלו הדרכה כיצד להשתמש במכשיר למדידת PNIF והיו במעקב להערכת הזרימה לפני ואחרי המדידה.

כל משתתף השלים את תגר חשיפה לאבקני אמברוסיה ולאחר מכן חולק באקראי לאחד מארבע טיפולים: משב Loratadine במינון 5 מ”ג עם Pseudoephedrine במינון 120 מ”ג; טבליות פלסבו; שני תרסיס בכל נחיר של Fluticasone Propionate במינון 50 מק”ג; או תרסיס אפי של פלסבו.

כל אחד מארבעת הטיפולים ניתן במהלך ביקרו בן יממה לאתר המחקר והחוקרים הקפידו על מרווח של 14 ימים בין כל טיפול. במהלך כל ביקור, ניתן טיפול למשתתף ותועד מדד PNIF לאחר 30, 60, 120, 180 ו-240 דקות.

אחוז הירידה הממוצע במדד PNIF לאורך 4 שעות עם הטיפול הפומי משולב עמד על 31.3%, שיעור שהיה גבוה מהירידה בהיקף 14.8% שתועדה עם תרסיס אפי של Fluticasone וירידה של 11.6% עם פלסבו.

שעה לאחר מתן הטיפול, הירידה במדד PNIF הייתה גדולה יותר משמעותית עם הטיפול המשולב, בהשוואה לתרסיס האפי (30.7% לעומת 8.6%, P<0.001). עם זאת, הירידה במדד PNIF לא הייתה שונה באופן מובהק סטטיסטית בין התרסיס האפי ותרסיס הפלסבו.

החוקרים כותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי כמנה חד-פעמית, טיפול תרופתי פומי השפיע מהר יותר על תסמיני הנזלת, בהשוואה לטיפול בתרסיס אפי. הם סבורים כי במידה והמטרה היא להביא להקלה בתסמינים במהלך 3 הימים הבאים, ישנה העדפה לטיפול הפומי במשלב Loratadine עם Pseudoephedrine, אך במידה והמטרה היא הקלה בתסמינים לאחר 14 ימים, אזי העדיפות הינה לתרסיס אפי של Fluticasone.

מתוך כנס מטעם ה-ACAAI

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה