immunodeficiency

ההשפעה של עליה במשקל במהלך ההיריון על משק הסוכר באם (J Endo Soc)

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the Endocrine Society מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי לעליה במשקל האם במהלך ההיריון תרומה פחותה לשינויים במשק הסוכר לאורך ההיריון, בהשוואה לגורמים דוגמת הרגישות לאינסולין לפני ההיריון וגורמים שמקורם בשליה ומשפיעים על הרגישות לאינסולין.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לקבוע את הקשר בין השינויים לאורך זמן בהרכב הגוף או המשקל ורגישות לאינסולין בנשים עם סבילות תקינה לסוכר ואלו שפיתחו סוכרת הריונית. לצורך כך, הם השלימו ניתוח משני של מחקר עוקבה פרוספקטיבי, שכלל הערכה לפני הפריה ושוב בשבוע 34-36 להיריון.

מדגם המחקר כלל 29 נשים עם משק סוכר תקין ו-17 נשים עם סוכרת הריונית והחוקרים בחנו את השינויים ברגישות/תגובה לאינסולין, את הרכב הגוף ואת השינוי האבסולוטי והיחסי במדדים אלו בין שתי נקודות הזמן האמורות. ניתוח סטטיסטי שימש להערכת הקשר בין עליה במשקל במהלך ההיריון ובין מדדי משק סוכר, כולל רגישות ותגובה לאינסולין.

בהתאם למבנה המחקר המקורי, לא היו הבדלים משמעותיים במאפיינים הקליניים של הנשים עם משק סוכר תקין ואלו שפיתחו סוכרת הריונית. לפני ההיריון, בנשים שפיתחו סוכרת הריונית הרגישות לאינסולין הייתה נמוכה יותר, בהשוואה לנשים עם משק סוכר תקין. השינוי האבסולוטי והיחסי ברגישות/תגובה לאינסולין ומשקל/הרכב הגוף לא היו שונים משמעותית בין נשים עם משק סוכר תקין ואלו עם סוכרת הריונית. השינויים במשקל הגוף במהלך ההיריון תרמו רק ל-9% מההבדל ברגישות לאינסולין בנשים שפיתחו סוכרת הריונית ואלו עם משק סוכר תקין.

ממצאים אלו מעידים כי העליה במשקל אינה האחראית העיקרית לשינויים במשק הסוכר במהלך ההיריון וכי לגורמים אחרים, כולל רגישות לאינסולין לפני ההיריון וגורמים שמקורם בשליה, השפעה משמעותית יותר.

J Endo Soc. 2021;5

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה