Laboratory Tests

ריכוז גבוה של דו-תחמוצת החנקן באוויר מעלה את הסיכון לנזק כלייתי חד במהלך האשפוז (Clinical Kidney Journal)

חוקרים מסין מדווחים במאמר שפורסם בכתב העת Clinical Kidney Journal על סיכון מוגבר לנזק כלייתי חד על-רקע אשפוז בבית חולים בנוכחות רמות גבוהות של יותר דו תחמוצת החנקן בסביבת בית החולים.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ההשפעה הזמנית של זיהום אוויר על מחלות כליה לא נבחנה לעומק בבני אדם. נזק כלייתי חד מתאפיין באובדן חד של תפקוד כלייתי, סיבוך המזוהה בחולים מאושפזים רבים ומלווה בסיכון מוגבר לתמותה וסיבוכים, כולל התפתחות והתקדמות מחלת כליות כרונית.

החוקרים בחנו את הנתונים אודות 11,293 מבוגרים מאושפזים (גיל חציוני של 61.6 שנים, 67.5% גברים) עם אבחנה של נזק כלייתי חד שנרכש באשפוז בין השנים 2013 עד 2015 ב-25 מרכזים רפואיים שלישוניים בסין. הם השוו את הנתונים עם ריכוזי חומר חלקיקי, פחמן חד-חמצני, דו תחמוצת חנקן, דו תחמוצת גופרית ואוזון בעיר בכל מרכז רפואי בעת האשפוז של החולים.

מניתוח הנתונים עלה קשר מובהק סטטיסטית בין ריכזו דו תחמוצת החנקן וריכוז דו תחמוצת הגופרית ובין הסיכון לנזק כלייתי חד על-רקע האשפוז.

מהערכת כל המזהמים באוויר במודל אחד, החוקרים מצאו כי ריכוז דו תחמוצת החנקן היה המזהם היחיד שנקשר באופן מובהק סטטיסטית עם הסיכון לנזק כלייתי חד על-רקע אשפוז בבית חולים (סיכון יחסי של 1.063, רווח בר-סמך 95% של 1.026-1.101), ללא הבדל בהשפעה לאחר תקנון לגיל, מין, קצב פינוי גלומרולארי משוער בסיסי, חומרת נזק כלייתי חד, צורך בטיפול נמרץ או עונת השנה.

החוקרים כותבים כי המקור העיקרי לדו תחמוצת החנקן הוא מכלי תחבורה ודלק תעשייתי והינו מרכיב משמעותי בעליה בפליטת גזי חממה ברחבי העולם. הממצאים קוראים להגברת המודעות בקרב קובעי המדיניות, תעשיות, חוקרים והציבור בכל הנוגע להשפעות השליליות של זיהום אוויר על התפקוד הכלייתי.

Clinical Kidney Journal 2021

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה