Laboratory Tests

בדיקת רוק עשויה לסייע בעתיד בחיזוי חומרת COVID-19 בילדים (מתוך כנס ה-AAP National Conference & Exhibition)

מנתונים שהוצגו במהלך כנס ה-AAP National Conference & Exhibition עולה כי בדיקת רוק עשוי לסייע בחיזוי חומרת זיהום בנגיף קורונה בילדים.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי צוותים רפואיים מתקשים לנבא אילו ילדים יפתחו זיהום חמור בנגיף הקורונה ולכן הם ביקשו לבחון אם ישנם שינויים בציטוקינים, ברוק או במיקרו-רנ”א, העשויים לסייע בזיהוי אלו שיפתחו זיהום חמור.

במסגרת המחקר הושלמו בדיקות לא-פולשניות ב-33 ילדים שזוהו כחולים מאומתים לנגיף הקורונה להערכת נוכחות מיקרו-רנ”א ברוק. על-פי הנתונים שפורסמו, 29 מהחולים זוהו כחיוביים לנגיף הקורונה באמצעות בדיקת RT PCR, בארבעה תועדה בדיקת נוגדנים חיובית ושישה ילדים פיתחו זיהום חמור.

החוקרים השוו את רמות מיקרו-רנ”א ברוק בקרב משתתפים עם זיהום חמור לעומת ילדים ללא זיהום חמור וזיהו ביטוי שונה של 63 מיקרו-רנ”א, כולל 38 ציטוקינים שהיו נמוכים יותר משמעותית ברוק של ילדים עם זיהום חמור.

מאחר וישנם מחקרים בבוגרים שהראו כי ישנם גורמים חברתיים ותרבותיים העשויים להשפיע על תוצאות COVID-19 במבוגרים, החוקרים בחנו גורמים נוספים העשויים להשפיע על התוצאות, כאשר חילקו סקר להורים של כל ילד להערכת רמת הכנסה, המצב בבית והגישה לטיפול רפואי, לצד גורמים נוספים.

המחקר נמשך בימים אלו והחוקרים מקווים לכלול 400 ילדים מתחת לגיל 18 שנים עם COVID-19. הם גם מקווים כי רופאים ישקלו ברצינות להתבסס על בדיקת הרוק ככלי המסייע בחיזוי הסיכון לסיבוכי הזיהום, בפרט במחלקות לרפואה דחופה.

במידה ויתקבלו תוצאות מוצלחות, החוקרים מקווים כי ניתן יהיה להשלים בדיקות רוק מכל ילד, אשר יוכנסו למכונה וזו תסייע בזיהוי הילדים הצפויים לפתח מחלה חמורה. השגת יעד זה תהווה הישג אדיר, בעיקר במחלקות לרפואה דחופה, מאחר וזו צפויה לסייע בקבלת החלטות והתחלת טיפול בשלב מוקדם יותר באלו בסיכון מוגבר לסיבוכים.

מתוך כנס ה-AAP National Conference & Exhibition

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה