meningitis

אנשים עם סוכרת בסיכון מוגבר להתאשפז עקב זיהום (Diabetologia)

מאת יהונתן ניסן, סטודנט לרפואה באוניברסיטת תל אביב ופרמדיק

מחקר שפורסם ב-Diabetologia הראה כי אנשים הסובלים מסוכרת נמצאים בסיכון מוגבר לאשפוז עקב זיהום, כמו גם לתמותה הקשורה לזיהום. בנוסף, המחקר הראה כי הסיכון גבוה אף יותר בקרב אנשים צעירים ושחורים. המחקר כלל יותר מ-12,000 משתתפים עם תקופת מעקב ממוצעת של 24 שנים והראה כי הנבדקים שסבלו מסוכרת היו בסיכון גבוה ב-67% יותר לאשפוז הקשור לזיהום, בהשוואה לאלה ללא סוכרת. בנוסף, הסיכון לאשפוז עם זיהום בכף הרגל היה גבוה פי שישה בקרב חולי סוכרת מאשר אלו ללא סוכרת. לדברי עורכי המחקר, “כנראה זה רק קצה הקרחון, שכן אנשים הסובלים מסוכרת עלולים להיות גם בסיכון מוגבר לזיהום קל יותר, דבר שעלול להיות בעל השפעה שלילית משמעותית על רווחתם ואיכות חייהם”.

כתוצאה מממצאיהם, המחברים קוראים ל”הסבר נרחב יותר בנושא מניעת וניהול זיהומים בקרב חולי סוכרת”. לדבריהם, “כדי להשיג זאת עלינו להבין טוב יותר מדוע סוכרת קשורה לסיכון מוגבר לסיבוכים הקשורים לזיהום. גורם סביר אחד הוא שליטה גליקמית: מחקר שפורסם בעבר הצביע על כך שחולים עם סוכרת ושליטה גליקמית טובה יותר עשויים להיות בסיכון נמוך יותר באופן משמעותי לסיבוכים הקשורים לזיהום. גורם סיכון נוסף הוא חולים צעירים יותר, שכן סוכרת נוטה להיות אגרסיבית יותר כשהיא מופיעה בשלב מוקדם של החיים”. רופא בכיר באיגוד הסוכרת האמריקאי (ADA) שאינו השתתף במחקר, אמר כי המחקר “מוסיף לספרות הקיימת בכך שכלל מספר גדול יותר של אנשים לאורך זמן וקישר אותם לסיבוכים חמורים של זיהומים. נתונים חדשים אלה מדגישים את הצורך בהתערבויות הקשורות לבריאות הציבור למניעת סוכרת מסוג 2, ובטיפול מונע בקרב אנשים הסובלים מסוכרת, כולל גישה לתרופות ותמיכה בסוכרת”. לדבריו, “למרבה הצער, ראינו עדות בזמן אמת לנתונים אלו במהלך מגיפת ה-COVID-19“.

סוכרת נחשבת כקשורה לסיכון מוגבר לזיהומים באמצעות מנגנונים כמו תפקוד לקוי של נויטרופילים ומערכת החיסון ההומורליות, ומחקרים שבוצעו בעבר הראו כי סוכרת קשורה לזיהומים נפוצים ונדירים כאחד. עם זאת, המחברים מציינים כי “רובם” של המחקרים הללו כוללים “אוכלוסיות קליניות קטנות והיו מחקרי חתך בלבד או עם תקופת מעקב קצרה”. ההנחיות לניהול סוכרת, הם מציינים, “נותנים פחות תשומת לב למחלות זיהומיות מאשר למניעת סיבוכים מיקרו-וסקולאריים”.

לכתבה ב-Medscape

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה