pharmacology

ארגון הבריאות העולמי מזהיר מפני שימוש בתרופות שלא נבחנו לטיפול ב-COVID-19 (מתוך הודעת ה-WHO)

ארגון הבריאות העולמי

ארגון הבריאות העולמי (World Health Organization) הזהיר מפני שימוש בתרופות שלא נבחנו לטיפול בחולים וכנגד השלמת מחקרים קליניים באופן לא-הולם. על-פי הצהרת הארגון, מחקרים תצפיתיים, קטנים ולא-התערבותיים לא יתנו מענה לשאלה הרלבנטית ושימוש בתרופות שלא נבחנו ללא בסיס עדויות הולם עשוי לתת תקוות שווא ואף לגרום יותר נזק מתועלת ולמחסור בתרופות חיוניות הנדרשות לטיפול במחלות אחרות.

ארגון הבריאות העולמי מארגן את מחקר SOLIDARITY לאיסוף נתונים אשר ישמשו להחלטה אודות הטיפולים היעילים ביותר, אם אלו מפחיתים תמותה או מקצרים משך אשפוז. המחקר יכלול חמש זרועות: טיפול סטנדרטי, טיפול ב-Remdesivir, משלב Lopinavir-Ritonavir משלב אחר של Lopinavir-Ritonavir-Interferon beta, או טיפול ב-Chloroquine. עד כה, המחקר כולל 10 מדינות.

מטרת מחקר SOLIDARITY הינה לספק עדויות מהימנות ובאיכות טובה, מהר ככל הניתן. ככל שמספר המדינות המשתתפות יהיה גדול יותר, כך ניתן יהיה להגיע לתוצאות בשלב מוקדם יותר ולזהות תרופות יעילות, העשויות להציל חיי חולים.

הצהרה זו עשויה לנבוע בחלקה מתשומת הלב שניתנה ל-Hydroxychloroquine לטיפול ב-COVID_19, מגמה שהתבססה בעיקר על מחקר מעבדתי משנת 2005 שמצא כי Chloroquine מנע שכפול נגיף SARS-CoV-1 אשר גרם ל-SARS.

במהלך התפרצות המחלה בסין, ייצור התרופה זינק ושימש לטיפול בחולים. למרות שהנשיא טראמפ טען כי מדובר בטיפול המשנה את כללי המשחק, מומחים בתחום נוקטים בגישה שמרנית יותר ומדגישים כי Chloroquine ו-Hydroxychloroquine לא אושרו לשימוש כנגד COVID-19 וכי התועלת שלהן במקרים אלו היא בעיקר אנקדוטלית. עם זאת, מאחר והתרופות מאושרות למלריה, לופוס ודלקת מפרקים שגרונית, רופאים רבים בחרו בשימוש מעבר להתוויות המאושרות לטיפול ב-COVID-19.

חוקרים מצרפת דיווחו על תועלת אפשרית למשלב Hydroxychloroquine עם Azithromycin ומנהל המזון והתרופות האמריקאית בוחן את התרופות, אך טרם פרסם את המלצותיו.

באותו נושא, ה-FBI בארצות הברית הזהיר בשבוע שעבר מפני התקפות סייבר והונאה, בעיקר בשלוש המדינות בארצות הברית עם השיעורים הגבוהים ביותר של COVID-19 ניו יורק, קליפורניה וושינגטון. חשוב להיזהר מפני מיילים כוזבים או הודעות טקסט מזויפות, שכן המגפה הנוכחית מהווה קרקע פורה להאקרים לפרוץ למערכות ולאסוף מידע אודות אנשים פרטיים.

מתוך הודעת ה-WHO

לידיעה ב-BioSpace

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה