pharmacology

טיפול ב-Caplyta מפחית תסמיני דיכאון בחולים עם הפרעה דו-קוטבית (American Journal of Psychiatry)

מנתונים שפורסמו בכתב העת American Journal of Psychiatry עולה כי טיפול ב- Caplyta הפחית תסמיני דיכאון בחולים עם אירועי דיכאון מג’ורי על-רקע הפרעה דו-קוטבית מסוג I או מסוג II.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אירועי דיכאון נוטים להיות ממושכים יותר וקשים יותר לטיפול, עם שיעורי הישנות גבוהים יותר, בהשוואה לאירועי מאניה והיפומאניה. מאחר וישנן מעט אפשרויות טיפול המאושרות ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי לטיפול בהפרעה דו-קוטבית מסוג I, וקיים רק טיפול אחד המאושר לטיפול בדיכאון על-רקע הפרעה דו-קוטבית מסוג II, הם ביקשו לבחון את תוצאות הטיפול ב-Lumateperone בחולים אלו.

החוקרים בחנו את הבטיחות והיעילות של Caplyta במינון יומי של 42 מ”ג בחולים עם הפרעה דו-קוטבית מסוג I ומסוג 2 שחוו אירוע דיכאון מג’ורי. המשתתפים חולקו באקראי ביחס 1:1 לטיפול ב- Caplyta (188 חולים) או פלסבו (189 חולים).

התוצא העיקרי של המחקר היה השינוי במדד MADRS (Montgomery-Asberg Depression Rating Scale) מתחילת המחקר ועד לאחר שישה שבועות. התוצא המשני העיקרי היה השינוי במדד CGI-BP-S (Clinical Global Impression Scale Bipolar Version). להערכת בטיחות הטיפול אספו החוקרים נתונים אודות אירועים חריגים משנית לטיפול, מדדים מעבדתיים, סימנים חיוניים, תסמינים אקסטרה-פירימידאליים ואובדנות.

מהנתונים עולה קשר בין טיפול ב- Caplyta ובין שיפור גדול יותר משמעותית במדד MADRS, בהשוואה לזרוע הפלסבו (גודל השפעה של 0.56-). בדומה, תועד שיפור גדול יותר בזרוע הטיפול הפעיל לעומת זרוע הפלסבו במדד CGI-BP-S (גודל השפעה של 0.46-). החוקרים מדווחים כי תועדה עדיפות משמעותית לפי מדד MADRS לטיפול הפעיל בחולים עם הפרעה דו-קוטבית מסוג I ומסוג II.

האירועים החריגים משנית לטיפול שהיו נפוצים יותר באופן משמעותי עם Caplyta לעומת פלסבו כללו ישנוניות ובחילות. יתרה מזאת, מהנתונים עלו שיעורי היארעות נמוכים של תסמינים אקסטרה-פירמידאליים על-רקע הטפול התרופתי עם שיעורים דומים לאלו שתוארו בזרוע הפלסבו. שינויים במשקל הגוף, סימנים חיוניים או מדדים מטבוליים או אנדוקריניים היו מינימאליים.

ממצאי המחקר הנוכחי, בשילוב עם תוצאות מחקר קודם להערכת הטיפול כתוספת ל-Lithium או Valproate, תומכים במתן Caplyta כאפשרות טיפול לדיכאון ביפולארי, בין אם כטיפול יחיד או כחלק מטיפול משולב.

American Journal of Psychiatry 2021

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה