pharmacology

האם טיפול במעכבי ACE או ARB מגן מפני תמותה של חולים המאושפזים עם COVID-19? (מתוך MedRxiv)

מנתונים שטרם עברו סיקור עמיתים ופורסמו באתר medRxiv עולה כי בחולים תחת טיפול במעכבי ACE (Angiotensin Converting Enzyme) או ARB (Angiotensin Receptor Blocker) בשל אבחנה קודמת של יתר לחץ דם תועדו שיעורים נמוכים יותר של תמותה באשפוז, אך הם שהו פרק זמן ארוך יותר ביחידות טיפול נמרץ ובמחלקות כלליות, בהשוואה לחולים שלא טופלו בתרופות אלו.

לאורך מגפת הקורונה דנו מומחים בהשפעות האפשריות של טיפולים המכוונים לצר רנין-אנגיוטנסין-אלדוסטרון, דוגמת מעכבי ACE או ARB על הסיכון להדבקה בנגיף הקורונה וחומרת המחלה, מאחר והנגיף נקשר לקולטני ACE-2 בכדי לחדור לתאים.

כעת אספו החוקרים נתונים מ-354 בתי חולים ב-54 מדינות וכללו 746 מבוגרים עם אבחנה קודמת של יתר לחץ דם, אשר אושפזו ליחידות טיפול נמרץ עם COVID. מבין אלו, 73% דיווחו על טיפול במעכבי ACE או ARB במהלך השבועיים שקדמו לאשפוז.

מהנתונים עולה כי שיעורי התמותה באשפוז עמדו על 48% בקרב מטופלים במעכבי ACE או ARB ועל 55% בקרב אלו שלא קיבלו את הטיפול בתרופות אלו (יחס סיכון של 0.73, רווח בר-סמך 95% של 0.58-0.93). הגורם העיקרי לתמותה היה דומה בשתי הקבוצות, אם כי שיעורי התמותה עקב הלם ספטי היו נמוכים יותר בקרב אלו שטופלו במעכבי ACE או ARB.

עם זאת, משך השהות ביחידות טיפול נמרץ היה למעשה ארוך יותר בקרב מטופלים במעכבי ACE או ARB (שהות ממוצעת של 21.4 ימים לעומת 16.2 ימים, בהתאמה), כמו גם משך שהות ארוך יותר במחלקה כללית (6.7 ימים לעומת 6.3 ימים, בהתאמה).

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי טיפול במעכבי ACE או ARB מלווה בשיעורים נמוכים יותר של תמותה באשפוז בחולים עם COVID-19, אם כי בקרב מטופלים בתרופות אלו משך השהות ביחידת טיפול נמרץ ובמחלקה כללית בבית החולים היה ארוך יותר.

מתוך medRxiv

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה