pharmacology

תוצאות מבטיחות ל-Ibrexafungerp בנשים עם הישנות זיהום קנדידה בדרכי המין (מתוך הודעת חברת Scynexis)

טיפול פומי ב- Ibrexafungerp הדגים יתרון משמעותי על-פני פלסבו במניעה של הישנות זיהום קנדידה בלדן ועריה (Vulvovaginal Candidiasis, או VVC) במחקר בשלב 3, כך על-פי הצהרת חברת התרופות.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Ibrexafungerp אושר לשימוש בחודש יוני לטיפול בנשים עם VVC ומדובר בתרופה הראשונה שאושרה במשפחה חדשה של תכשירים כנגד פטריות מזה למעלה משני עשורים.

כיום אין טיפולים מאושרים למניעת הישנות VVC, אך חברת התרופות מתכננת להגיש את הנתונים החדשים ממחקר בשלב 3 למנהל המזון והתרופות האמריקאי במחצית הראשונה של שנת 2022 וצופה כי טבליות Ibrexafungerp יאושרו להתוויה זו עד סוף השנה.

Ibrexafungerp הינו הטיפול האנטי-פטרייתי הפומי היחיד אשר השלים בהצלחה את המחקרים לבחינתו, הן בשלב הטיפול האקוטי והן למניעה של זיהומים פטרייתיים. המומחים סבורים כי Ibrexafungerp עשוי להביא לשינוי באופן הטיפול בזיהומי שמרים וכי תוצאות חשובות אלו תומכות בשימוש ב- Ibrexafungerp למניעה של הישנות VVC.

המחקר בשלב 3 בחן את הבטיחות והיעילות של Ibrexafungerp פומי מול פלסבו ב-260 נשים עם הישנות VVC. המשתתפות קיבלו תחילה Fluconazole במשך 3 ימים ולאחר מכן חולקו באקראי לקבלת Ibrexafungerp במינון 300 מ”ג או פלסבו תואם, יום אחד בחודש, למשך שישה חודשים.

מבין המטופלות ב- Ibrexafungerp, ב-65.4% לא תועדה הישנות לאורך 24 שבועות, זאת בהשוואה ל-53.1% מאלו בזרוע הפלסבו. היתרון נותר לאורך מעקב של שלושה חודשים.

בנוסף, המומחים מציינים כי 24 חולים שלא הגיבו לטיפול ראשוני במשך 3 ימים ב-Fluconazole קיבלו טיפול בתווית-פתוחה ב- Ibrexafungerp במינון 300 מ”ג. מבין אלו, 71% השיגו ירידה משמעותית או היעלמות סימנים ותסמינים של הזיהום הפטרייתי.

הטיפול ב- Ibrexafungerp היה בטוח ונסבל היטב בסך הכול, ללא אירועים חריגים חמורים על-רקע הטיפול. לא תועדו מקרים של נשים שנדרשו להפסיק את הטיפול.

ממצאי המחקר מעידים כי הטיפול ב- Ibrexafungerp עשוי למנוע הישנות זיהומי קנדידה בפות ובנרתיק וכן עשוי לסייע לנשים שלא הגיבו למנות רבות של Fluconazole. החוקרים מאמינים כי מדובר בבשורות נהדרות עבור נשים המחפשות הקלה מהזיהומים החוזרים והמאתגרים.

מתוך הודעת חברת Scynexis

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה