pharmacology

סטרואידים מקומיים לטיפול בדלקת וושט אאוזינופילית (Clinical Gastroenterology and Hepatology)

מאת יהונתן ניסן, סטודנט לרפואה באוניברסיטת תל אביב ופרמדיק

מחקר פאזה 2B חדש שפורסם ב- Clinical Gastroenterology and Hepatology הראה כי מתן מקומי של פלוטיקזון שנועד להתמוסס ולצפות את הוושט נראה בטוח ויעיל לטיפול בדלקת אאוזינופילית של הוושט (EOE).

סטרואידים מקומיים משמשים לעתים קרובות עבור EOE. ניתן להשתמש בהם על ידי שימוש מחדש בתרסיס לטיפול באסתמה. המטופלים מוציאים את הספייסר מהנבולייזר על מנת לבלוע את התרכובת הפעילה או לערבב את הנוזל עם דבש או ממתיקים כדי לעבות אותו על מנת למקסם את המגע שלו עם הוושט. “שני הדברים האלה מאוד מסורבלים וקשים. אני מקבל הרבה תלונות ממטופלים שזה לא טעים. אז העובדה שיש לנו תרופה שאנחנו כבר משתמשים בה, אבל היא מיועדת לוושט, זה באמת מרגש”, אמר מחבר המחקר. התכשיר החדש (APT-1011, Ellodi Pharmaceuticals) מיועד להילקח ללא מים, להתמוסס על הלשון ולאחר מכן לצפות את הוושט.

החוקרים חילקו באקראי 106 מבוגרים משש מדינות עם EOE לקבל אחת מארבע מנות של APT-1011, או פלצבו. המשתתפים היו צריכים להיות עם תסמינים נוכחיים של דיספאגיה ומחלה פעילה ללא תגובה היסטולוגית לאחר לפחות 8 שבועות של מעכבי משאבת פרוטון במינון גבוה (20-40 מ”ג ליום). המחקר כלל תקופת אינדוקציה של 12 שבועות ולאחריה 40 שבועות של טיפול תחזוקה ללא זרוע פלצבו. החוקרים סברו שספירה של פחות משישה אאוזינופילים לשדה בעל עוצמה גבוהה, כפי שנמדדה במהלך ביופסיה של הוושט, היא תגובה היסטולוגית.

לאף חולה בקבוצת הפלצבו לא הייתה תגובה. שיעור התגובה היה 80% בקרב חולים שנטלו מינון של 3 מ”ג פעמיים ביום, 67% בקרב הנוטלים מינון של 3 מ”ג רק לפני השינה, 86% לאלו הנוטלים 1.5 מ”ג פעמיים ביום, ו-48% עבור 1.5 מ”ג רק לפני השינה (P < .001 עבור כל ההשוואות לפלצבו). לאחר 12 שבועות, EOE Endoscopic Reference Score (EREFS) השתפר מ-4.5 ל-2.3 בקבוצת ה-3 מ”ג פעמיים ביום, ומ-4.6 עד 1.7 עבור 1.5 מ”ג פעמיים ביום. לעומת זאת, בקבוצת הפלצבו השינוי היה מ-5.2 ל-4.5. מבין אלו שהגיבו במהלך תקופת האינדוקציה, הרוב המשיכו להגיב בשבועות 26 ו-52, כולל קבוצת 3 מ”ג פעמיים ביום (88% ו-69%, בהתאמה), קבוצת 3 מ”ג לפני השינה בלבד (79% ו-64%), 1.5 מ”ג פעמיים ביום (89% ו-84%), והקבוצה של 1.5 מ”ג לפני השינה בלבד (70% ו-30%).

לכתבה ב-Medscape

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה