pharmacology

נתוני עולם אמיתי תומכים ביעילות של מעכבי SGLT-2 כתוספת טיפול בחולים עם סוכרת מסוג 1 (Diabetes Care)

במאמר שפורסם בכתב העת Diabetes Care מדווחים חוקרים על נתוני עולם-אמיתי מהם עולות תוצאות מבטיחות לטיפול במעכבי SGLT2 (Sodium Glucose Cotransporter) להפחתת המוגלובין מסוכרר, משקל גוף ודרישות לאינסולין בחולים עם סוכרת מסוג 2. התועלת הייתה בולטת יותר בחולים עם ערכים גבוהים יותר של המוגלובין מסוכרר ומדד מסת גוף. עם זאת, אל מול התועלת של הטיפול קיים עדיין חשש מפני חמצת סוכרתית, למרות מאמצי ההדרכה בנושא.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את נתוני עולם-אמיתי אודות היעילות והבטיחות של מעכבי SGLT-2 בשילוב עם אינסולין לטיפול בחולים עם סוכרת מסוג 1.

החוקרים השלימו מחקר עוקבה רטרוספקטיבי שכלל נתונים משני מרכזים באירופה. נתונים דמוגרפיים ומידה אודות ריכוז המוגלובין מסוכרר, משקל הגוף, שימוש באינסולין, תפקוד כלייתי ואירועים חריגים נאספו אודות 199 מבוגרים עם סוכרת מסוג 1, אשר החלו בטיפול במעכבי SGLT-2 בנוסף לטיפול באינסולין. ניתוח לפי תתי-קבוצות הושלם במטרה לזהות את החולים בהם תועדה התועלת הרבה ביותר והחולים בסיכון הגבוה ביותר לאירועים חריגים.

מהתוצאות עולה כי לאחר 12 חודשים חלה ירידה משמעותית של 0.5%- בריכוז המוגלובין מסוכרר ממוצע, ירידה של 2.9- ק”ג במשקל הגוף וירידה של 8.5% בדרישה לאינסולין. הירידה הגדולה ביותר בריכוז המוגלובין מסוכרר תועדה בחולים עם ריכוז המוגלובין מסוכרר מעל 8% (0.7%-). הירידה הגדולה ביותר במשקל תוארה בחולים עם מדד מסת גוף של מעל 27 ק”ג/מ2 (3.5- ק”ג).

בחולים עם קצב פינוי גלומרולארי משוער התחלתי נמוך מ-90 מ”ל/דקה תועדה עליה בקצב הפינוי הגלומרולארי (4.5 מ”ל/דקה), בעוד שבאלו עם יחס אלבומין:קריאטינין בשתן של מעל 15 מ”ג/גרם נרשמה ירידה ביחס אלבומין:קריאטינין בשתן (16.6- מ”ג/גרם).

אירועים חריגים תועדו ב-57 חולים (28.6%): 45 חולים עם זיהומים בדרכי מין (22.6%), 5 אירועי קטוזיס (2.5%) ו-7 אירועי חמצת סוכרתית (3.5%). לא תועדו אירועי היפוגליקמיה חמורה במהלך המחקר.

החוקרים כותבים כי ממצאי המחקר הנוכחי תומכים ביעילות של טיפול במעכבי SGLT-2 בחולים עם סוכרת מסוג 1, אך מדגישים כי עדיין קיים חשש מפני הסיכון לחמצת סוכרתית. הם קוראים להשלים מחקרי עולם-אמיתי נוספים להערכת ההשפעות ארוכות הטווח של הטיפול וההשפעה על התוצאות הכלייתיים וקרדיווסקולאריים.

Diabetes Care, Jan 21, 2022

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה