משפחה

פרופ’ מאיר שליט, מנהל המח’ לאלרגיה בהדסה עין כרם: שימוש באנטיהסיטמינים דור ראשון מסכן את שלום הציבור

***ייתכן כי בחלק מהמחשבים הכלולים ברשת של ארגון או מוסד יהיו שיבושים בצפייה בסרטי וידאו או הרצאות מולטימדיה. במקרים אלה מומלץ לצפות בחומר זה במחשבים הביתיים.

יצאנו לפגוש ולראיין את פרו’ מאיר שליט בבית חולים הדסה עין כרם מכמה סיבות. אחת, עונת הפריחה עדיין בעיצומה ומס’ הסובלים מתופעות אלרגיות עדיין גדול- ורצינו לדון בתופעה ובטיפולים הקיימים.

סיבה שנייה, לאחרונה הגיעו אלינו פניות ממס’ גורמים שטענו כי מס’ קופות חולים מכוונות את רופאיהן להעדיף תרופות מהדור הראשון של האנטיהיסטמינים (משיקולי מחיר כמובן). גם בנושא הזה רצינו לשמוע את דעתו של פרופ’ שליט. אגב, מסתבר שנושא זה אקטואלי גם בארה”ב והוא נדון על ידי צוות קונצנסוס של האיגוד האמריקאי לאלרגיה עליו דיווחנו לאחרונה.

לתחילת הראיון ולדיון בשאלה – מהי אלרגיה בעצם ? – לחץ כאן

על תרופות הדור השני והדור הראשון – לחץ כאן

על ההנחיות להעדיף תרופות מהדור הישן – לחץ כאן

האם השינוי בסטטוס של תרופות אנטיהיסטמיניות ממרשם ללא מרשם הוא מוצדק ?

כמה כללים והמלצות מעשיות לאיבחון של אלרגיה

ומה ניתן לעשות למניעה ? 

ביקשנו את תגובתו של ד”ר ניקי ליברמן, המנהל הרפואי של שירותי בריאות כללית להתייחסותו של פרופ’ שליט להנחיית הקופות לספק/להעדיף תרופות אנטיהיסטמיניות מהדור הראשון למטופלים הסובלים מאלרגיה. הנה תגובתו:

“ראשית, ה”כללית” לא הנחתה רופאיה להמנע מרישום תרופות אנטיהיסטמיניות מדור שני. תרופות הבחירה של הקופה בתחום הן מן הדור השני. אין ספק שבמקביל לבחירת העדפה כלכלית, יש בראש וראשונה לבחור חלופה הנוחה למטופל ומאפשרת לו ניהול חיים רגילים ובטוחים, ובמיוחד כאשר נזקק לטיפול לזמן ממושך. יש לציין שגם בקבוצת התרופות מהדור השני יש אפשרות לבחור “נכון” כך שהנוסחה של “עלות יעילות” תהיה חיובית למבטח ונהדרת למטופל.”

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה