חדשות

דיאטה עתירת סיבים עשויה להגן מפני כאבים על-רקע אוסטיאוארתריטיס של הברך (Ann Rheum Dis)

02/06/2017

 

מתוצאות מחקר חדש עולה כי באנשים מבוגרים הצורכים כמות סיבים רבה סיכון נמוך יותר להתפתחות כאבי ברכיים ונוקשות ברכיים עקב אוסטיאוארתריטיס.

 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מאחר וידוע כי סיבים תזונתיים מסייעים במניעת השמנה ומפחיתים דלקת, שני מצבים הקשורים בדלקת מפרקים, הם ביקשו לבחון את הקשר בין תזונה והסיכון לאוסטיאוארתריטיס לאורך הזמן בשתי קבוצות מחקר.

 

במחקר Osteoarthritis Initiative נכללו 4,796 גברים ונשים עם אוסטיאוארתריטיס או בסיכון לאוסטיאוארתריטיס. באלו שצרכו את כמות הסיבים התזונתיים הגדולה ביותר בתחילת המחקר תועד סיכון נמוך ב-30%, בהשוואה לאלו שצרכו את כמות הסיבים הנמוכה ביותר, להתפתחות כאבי ברכיים, נפיחות או נוקשות עקב אוסטיאוארתריטיס, או החמרת אוסטיאוארתריטיס במהלך ארבע שנות מעקב.

 

במחקר Framingham Offspring Study, שכלל 1,268 מבוגרים בשנות החמישים המוקדמות לחייהם, בממוצע, אלו ברבעון העליון של צריכת סיבים תועד סיכון נמוך ב-61% לתסמיני אוסטיאוארתריטיס של הברך תשע שנים מאוחר יותר, בהשוואה לאלו ברבעון התחתון.

 

ישנם מנגנונים רבים בהם צריכת סיבים מוגברת עשויה לסייע בהקלה על תסמיני אוסטיאוארתריטיס של הברך, דוגמת הפחתת דלקת וסיוע בשמירה על משקל גוף תקין. סיבים עשויים לשמש גם כפרה-ביוטיקה, כך שיסייעו בגדילת מיקרובים בעלי השפעה חיובית במערכת העיכול, שמצידה תפחית דלקת.

 

זהו המחקר הראשון שמצא כי צריכה רבה יותר של סיבים תזונתיים מלווה בסיכון מופחת לאוסטיאוארתריטיס של הברך. שינוי הרגלי התזונה ע"י הגברת צריכת סיבים תזונתיים עשויה לסייע בהפחתת הסיכון לאוסטיאוארתריטיס של הברך.

 

Ann Rheum Dis 2017

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2021 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני
<