משפחה

הפרעות שינה נפוצות בנשים הסובלות מאנורקסיה או בולימיה (Sleep Med)

בקרב נשים עם הפרעות אכילה  דוגמת אנורקסיה או בולימיה ייתכן סיכון מוגבר להפרעות שינה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת Sleep Medicine.

במטרה לקבוע את הקשר בין הפרעות אכילה והפרעות שינה החוקרים בחנו את הנתונים אודות 23 נשים בגילאי 18-45 שנים, אשר פנו לטיפול בשל אנורקסיה נרבוזה או בולימיה בין 2012-2014. החוקרים גייסו גם 20 נשים דומות ללא הפרעות אכילה, אשר שימשו כקבוצת השוואה.

המשתתפות במחקר לא נטלו טיפול תרופתי ולא סבלו ממחלה גופנית או נוירולוגית העשויות להשפיע על השינה. מבין הנשים עם הפרעות אכילה, ב-35% זוהו תסמיני דיכאון בדרגה קלה וב-30% נוספים תועד דיכאון בדרגה מתונה.

כל הנשים השלימו שאלון הפרעות שינה במטרה לתאר את תלונותיהן וכולן השלימו בדיקת מעבדת שינה להערכת הפעילות המוחית במהלך שלבי שינה ועירות שונים.

על-בסיס השאלונים, בנשים עם אנורקסיה נרבוזה או בולימיה תועד סיכוי גדול יותר לכלל סוגי אינסומניה, כאשר 6 מכל 10 נשים דיווחו על קשיי הירדמות וכמחצית דיווחו על שינה קטועה. בנשים אלו תועד סיכוי גבוה יותר לתלונות על הפרעות שינה, כולל סיוטים, התקפי חרדה על-רקע השינה או חריקת שיניים במהלך השינה.

החוקרים הופתעו לגלות כי כמעט כל בעיות השינה זוהו בנשים עם אנורקסיה ובולימיה, והפרעות השינה נותרו ללא הערכה וללא טיפול.

מניטור השינה עלה כי נשים עם הפרעות אכילה נדרשו לזמן ארוך יותר עד להירדמות, עם סיכוי נמוך לשינה יעילה וסיכוי גבוה יותר להשכמה בקלות במהלך השינה, בהשוואה לקבוצת הביקורת. לא תועדו הבדלים משמעותיים בין נשים עם אנורקסיה ואלו עם בולימיה.

למרות שקשיי הירדמות וחלק ממדדי ניטור השינה נקשרו עם חומרת תסמיני דיכאון, מרבית הפרעות השינה לא נקשרו עם תסמיני דיכאון.

החוקרים מקווים לבחון את הנושא במדגם גדול יותר ולפתח כלים לשיפור השינה בחולי אנורקסיה ובולימיה.

Sleep Med 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה