משפחה

תוצאות המאמץ העולמי של ארגון הבריאות העולמי כנגד שחפת (מתוך דו”ח ארגון הבריאות העולמי)

ארגון הבריאות העולמי

מאמצים עולמיים כנגד שחפת הובילו למניעה של כ-54 מיליון מקרי תמותה עקב שחפת משנת 2000, אבל שחפת עדיין מהווה את הגורם הזיהומי הקטלני ביותר בעולם ומדינות רבות אינן נוקטות באמצעים מספקים בכדי להביא לסיום מקרי שחפת עד שנת 2030.

במטרה לענות על היעד העולמי של העלמת מקרי שחפת עד שנת 2030, על מדינות להאיץ בדחיפות את התגובה שלהן, כולל הגברת מימון מקומי ובינלאומי למלחמה במחלה זו.

אנשי הארגון מדווחים כי אמנם חלה התקדמות במאבק כנגד שחפת, אך עדיין לא מצאו את הנוסחה המתאימה. חייבים לתפוס את הרגע ובהחלט יש מקום לנקוט פעולה דחופה בכדי להפחית את הסבל והתמותה משנית למחלה זו. לא ניתן לקבל את העובדה כי במאה ה-21 מיליוני חולים מאבדים את חייהם בשל מחלה זו, הניתנת למניעה וריפוי. יש לסיים זאת ובהחלט הגיעה העת לנקוט פעולה.

הדו”ח העדכני מספק את הנתונים העדכניים אודות מגיפת שחפת והערכה תגובה עולמית. הדו”ח פורסם לפני הכינוס הראשון מסוגו ברמת האו”ם בנושא שחפת, הצפוי להיערך בניו-יורק בשבוע הבא. קרוב ל-50 ראשי מדינות וממשלות צפויים לקחת חלק בכינוס זה.

על-פי הדו”ח העדכני, מספר החולים שהלכו לעולמם עקב שחפת ירד בשנת 2017, אך עדיין מדובר ב-1.6 מיליון מקרי תמותה עקב שחפת, כולל 300,000 מקרי תמותה בקרב נשאי HIV. משנת 2000, מקרי התמותה עקב שחפת ירדו ב-44% בקרב נשאי HIV, בהשוואה לירידה של 29% באוכלוסיה הכללית.

לפי הערכות ארגון הבריאות העולמי, כרבע מאוכלוסיית העולם נושא זיהום שחפת, כאשר לפי ההערכות, 10 מיליון אנשים פיתחו שחפת בשנת 2017. עם זאת, מספר המקרים החדשים יורד ב-2% בכל שנה, אם כי באירופה תועדה ירידה מהירה  יותר (5% בשנה), כמו גם באפריקה (ירידה של 4% בשנה) בין השנים 2013-2017.

בחלק מהמדינות השינוי מהיר יותר מאחרות, כולל דרום אפריקה, בה חלה ירידה שנתית במקרים החדשים בהיקף של 4-8% בחלק מהמדינות. ברוסיה, הגברת המאמצים כנגד שחפת הובילה לירידה מהירה יותר בשיעור המקרים (5% בשנה) ומקרי התמותה (13% בשנה).

תת-דיווח ותת-אבחנה של שחפת עדיין מהווים אתגרים מג’וריים. מבין 10 מיליון חולים שפיתחו שחפת בשנת 2017, רק 6.4 מיליון תועדו באופן רשמי במערכות דיווח ארציות, כך ש-3.6 מיליון חולים לא אובחנו, או שזוהו אך לא דווחו. עשר מדינות היו אחראיות ל-80% מפער זה, כאשר בראש הרשימה ניצבות הודו, אינדונזיה וניגריה.

לשיפור שיעורי הזיהוי, אבחנה וטיפול, ארגון הבריאות העולמי השיק את יוזמת Find. Treat. All., שנועדה לספק טיפול ל-40 מיליון חולי שחפת בין השנים 2018-2022. אחד האתגרים המרכזיים הוא הגדלת המימון למאבק זה.

מתוך דו”ח ה-WHO Global TB Report 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אין תועלת בהשלמת מבחן מאמץ לכל חולה בסיכון גבוה לאחר התערבות כלילית מילעורית (J Am Coll Cardiol)

    אין תועלת בהשלמת מבחן מאמץ לכל חולה בסיכון גבוה לאחר התערבות כלילית מילעורית (J Am Coll Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על נתונים חדשים ממחקר POST-PCI מהם עולה כי אין תועלת קלינית להשלמה גורפת של מבחן מאמץ בחולים בסיכון גבוה לאחר התערבות כלילית מילעורית, בהשוואה למעקב קליני בלבד. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי גישת המעקב האופטימאלית לאחר התערבות כלילית מילעורית בחולים בסיכון גבוה […]

  • האם הגדלת צריכת וויטמין E עשויה להגן מפני מחלת כבד שומני? (Sci Rep)

    האם הגדלת צריכת וויטמין E עשויה להגן מפני מחלת כבד שומני? (Sci Rep)

    הגדלת צריכת וויטמין E, הן דרך התזונה והן באמצעות תוספים, עשויה לסייע במניעת התפתחות מחלת כבד סטאטוטית משנית להפרעה מטבולית (Metabolic Dysfunction-Associated Steatotic Liver Disease, או MASLD), בפרט במבוגרים עם היפרליפידמיה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת כבד סטאטוטית על-רקע הפרעה מטבולית (בשמה הקודם, מחלת כבד […]

  • בחולים עם היסטוריה של עישון סיכון מוגבר לתמותה עקב COVID-19 (מתוך Int J Epidemiol)

    בחולים עם היסטוריה של עישון סיכון מוגבר לתמותה עקב COVID-19 (מתוך Int J Epidemiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Epidemiology מדווחים חוקרים מהולנד על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בקרב חולים עם היסטוריה של עישון ייתכן סיכון גבוה יותר לתמותה עקב COVID-19. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הנתונים אודות עישון כגורם סיכון לתמותה עקב COVID-19 אינם חד-משמעיים, כאשר מחקרים שונים הצביעו על סיכון מופחת או מוגבר […]

  • האם בילידי אוקטובר סיכון מופחת לשפעת? (BMJ)

    האם בילידי אוקטובר סיכון מופחת לשפעת? (BMJ)

    בילדים קטנים שנולדו במהלך חודש אוקטובר סיכון מופחת להדבקה בשפעת כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת BMJ. החוקרים כותבים כי הסיבה לכך נעוצה ככל הנראה בעובדה שילדים נוטים לקבל חיסונים בביקורים סדירים בחודש בו הם נולדו וחודש אוקטובר הינה תקופה מצוינת לקבל את החיסון כנגד שפעת. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים ממאגר הנתונים MarketScan […]

  • עליה חוזרת במקרי דלקת ריאות מהלכת לאחר הירידה במקרים במהלך מגפת הקורונה (MMWR)

    עליה חוזרת במקרי דלקת ריאות מהלכת לאחר הירידה במקרים במהלך מגפת הקורונה (MMWR)

    מנתונים חדשים מארצות הברית שפורסמו ב-Morbidity and Mortality Weekly Report עולה כי בעונת 2023-2024 נרשמה עליה חוזרת בשיעור מקרי זיהום נשימתי משנית ל-Mycoplasma pneumoniae בארצות הברית, זאת לאחר ירידה בשיעור המקרים במהלך מגפת הקורונה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Mycoplasma pneumoniae כולל תסמינים נשימתיים קלים, כאשר המצב הקליני לעיתים מכונה דלקת ריאות מהלכת (Walking Pneumoniae). […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה