משפחה

זיהום בהליקובקטר פילורי מלווה בסיכון מוגבר לסרטן מעי גס ורקטום באוכלוסיות מסוימות (Gastroenterology)

במאמר שפורסם בכתב העת Gastroenterology מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה כי הליקובקטר פילורי, גורם סיכון ידוע לסרטן קיבה, מלווה בסיכון מוגבר לסרטן מעי גס ורקטום בקבוצות אתניות מסוימות. עוד מדווחים החוקרים כי רמות גבוהות מאוד של נוגדנים כנגד החיידק נקשרו עם עליה של 45% בסיכון בקרב אפריקאים-אמריקאים ועליה של 86% בסיכון בקרב אסייאתים.

החוקרים התבססו על בדיקות סרולוגיות להליקובקטר פילורי במטרה לבחון דגימות דם מ-4,063 מקרים של סרטן מעי גס ורקטום, אשר נאספו לפני האבחנה, ו-4,063 ביקורות תואמות ללא הממאירות מעשרה מחקרים פרוספקטיביים להערכת תגובת נוגדנים ל-13 חלבוני הליקובקטר פילורי.

החוקרים מדווחים כי 40% מהביקורות ו-41% מהמקרים נמצאו חיוביים לנוגדנים כנגד הליקובקטר פילורי (יחס סיכויים של 1.09, רווח בר-סמך 95% של 0.99-1.20). נוכחות נוגדנים ספציפיים כנגד VacA לוותה בעליה של 11% בסיכון לסרטן מעי גס ורקטום (יחס סיכויים של 1.11; רווח בר-סמך 95% של 1.01-1.22), וקשר זה היה בולט במיוחד בקרב אפריקאים-אמריקאים (יחס סיכויים של 1.45; רווח בר-סמך 95% של 1.08-1.95).

בנוסף, יחס הסיכויים לסרטן מעי גס ורקטום היה גבוה יותר עם רמות גבוהות יותר של נוגדנים כנגד VacA בכלל המדגם (p=0.008) ובאופן ספציפי בקרב אפריקאים-אמריקאים (p=0.007).

החוקרים כותבים כי במדגם המחקר הגדול, המייצג אוכלוסיות שונות, הם מצאו קשר בין נוגדנים כנגד הליקובקטר פילורי, בפרט VacA, ובין סיכון מוגבר לסרטן מעי גס ורקטום. העליה בסיכון הייתה בולטת במיוחד בקרב אפריקאים-אמריקאים. הם קוראים להשלים מחקרים נוספים בכדי להבין אם סמן זה קשור לזני הליקובקטר פילורי אלימים הנפוצים באוכלוסיות אלו.

Gastroenterology 2018

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה