חדשות

האם להיקף צריכת מוצרי חלב השפעה על הסיכון לאוסטיאוארתריטיס של הברך? (Euro J Nutr)

24/10/2018

 

מתוצאות מחקר חדש מהולנד עולה קשר אפשרי בין צריכת מוצרי חלב בתזונה ובין הסיכון לאוסטיאוארתריטיס של הברך, כאשר צריכה רבה יותר של מוצרי חלב משומן-מלא וגבינה הולנדית, אך לא צריכת חלב, לוו בסיכון מופחת משמעותית לאוסטיאוארתריטיס של הברך.

 

החוקרים בחנו את הסיכון לאוסטיאוארתריטיס של הברך ב-3,010 נבדקים בגילאי 40-75 שנים, תוך השוואת אלו ללא אוסטיאוארתריטיס של הברך ל-427 חולים (14%) עם אבחנה של אוסטיאוארתריטיס של הברך. נתונים אודות צריכת מוצרי חלב התבססו על סקר שכלל 47 מוצרי חלב.

 

בהשוואת השלישון העליון והתחתון של צריכת מוצרי חלב, החוקרים זיהו קשר שלילי מובהק סטטיסטית בין אוסטיאוארתריטיס של הברך ובין צריכת מוצרי חלב משומן מלא (יחס סיכויים של 0.68, רווח בר-סמך 95% של 0.50-0.92); גבינה הולנדית (גבינה חצי-קשה, דוגמת גאונדה, יחס סיכויים של 0.75, רווח בר-סמך 95% של 0.56-0.99).

 

מנגד, החוקרים לא זיהו קשר עם מוצרי חלב מקטגוריות אחרות, כולל חלב.

 

החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים להערכת הקשר בין צריכת מוצרי חלב, בפרט גבינות חצי-קשות, ובין היארעות אוסטיאוארתריטיס של הברך.

 

Euro J Nutr 2018

 

לידיעה ב-MedPage Today

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2021 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני
<