משפחה

חשיפה לאור כחול בבוקר עשויה לסייע בטיפול בתסמונת דחק בתר-חבלתית (מתוך כנס ה-SLEEP)

חשיפה לאור כחול בבוקר מלווה בהארכת משך השינה ויכולת התמודדות טובה יותר עם פחדים בחולים עם תסמונת דחק בתר-חבלתית (Post-Traumatic Stress Disorder), כך עולה מתוצאות מחקר פיילוט חדש, שהוצגו במהלך כנס SLEEP 2019 מטעם ה-American Academy of Sleep Medicine וה-Sleep Research Society.

המשתתפים במחקר חולקו באקראי לשישה שבועות טיפול באור כחול או פלסבו (צהוב), אשר ניתן עצמאית בבית באמצעות קופסת אור למשך 30 דקות ביום בתוך שעתיים מההשכמה. המשתתפים חזרו לאחר שישה שבועות ונחשפו לאותו גירוי מותנה שהוצגו בשלב מוקדם של המחקר לפני הטיפול באור.

בקרב חולים בקבוצת אור כחול תועדה עליה במשך השינה במהלך המעקב, בהשוואה לאלו בקבוצת הפלסבו, עם שמירה ממושכת על הכחדת הזיכרון לאחר שישה שבועות (p=0.016).

הממצאים הצביעו על מתאם בין שמירת יכולת הכחדת הזיכרון ובין שיפור בשינה, כפי שנקבע לפי מדד Insomnia Severity Index, בקבוצת הטיפול באור כחול (p<0.05), אך לא בקבוצת הפלסבו.

החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים בכדי לאשר את הקשר שתועד במחקר, כאשר הממצאים מרמזים כי טיפול באור כחול עשוי להביא לשיפור בשינה. מצד שני, גישה זו עשויה להוביל למיצוק הכחדת הזיכרון ולסייע בשיפור התגובה לטיפולים הזמינים לתסמונת דחק בתר-חבלתית דוגמת חשיפה ממושכת וטיפול קוגניטיבי התנהגותי.

החוקרים מסבירים כי החשיפה לאור כחול עשויה להגביר את ההשפעה של חלק מהטיפולים הקיימים וייתכן כי תוביל למיצוק השפעות הטיפול יוותרו זמן רב לאחר הטיפול.

מתוך כנס ה-SLEEP

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה