משפחה

זיהום אוויר ברמות העומדות בתקנים המקובלים עדיין אחראי לאלפי מקרי תמותה (PLoS Med)

ריכוזי זיהום אוויר בטווח המותר לפי חוק כיום תרמו לאלפי מקרי תמותה בארצות הברית משנית למחלות לב וריאות, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת PLoS Medicine. מניתוח הנתונים אודות ההשפעה של זיהום חומר חלקיקי על התמותה והמצב הבריאותי עלה כי 30,000 מקרי תמותה בארצות הברית עשויים להיות מיוחסים לחשיפה לזיהום אוויר ברמה מותרת.

החוקרים בחנו את ריכוזי חומר חלקיקי קטן מ-2.5 מיקרומטר (PM2.5) ברחבי המדינה, כפי שתועדו ב-750 תחנות ניטור איכות אוויר במהלך השנים 1999-2015. לאחר מכן, הם השוו נתונים אלו אל מול הנתונים ממאגר National Cancer for Health Statistics, הכוללים 41.9 מיליון מקרי תמותה במהלך תקופה זו, כולל 18.4 מיליון מקרי תמותה משנית למחלות לבביות ונשימתיות.

הריכוזים הגבוהים ביותר של חומר חלקיקי קטן במהלך תקופה זו תועדו במחוז טולרה בקליפורניה בשנת 1999 (13.2 מיקרוגרם/מטר3) והרמות הנמוכות ביותר דווחו במחוז אפצ’י באריזונה (2.8 מיקרוגרם/ מטר3).

ריכוזי PM2.5 היו מתחת לסטנדרטים הארציים לאיכות אוויר לזיהום חלקיקי של 12. מיקרוגרם/ מטר3 בכל המחוזות, פרט לארבעה. ברחבי המדינה, נרשמה ירידה בריכוז חומר חלקיקי הממוצע מ-13.6 מיקרוגרם/ מטר3 בשנת 1999 ל-8.0 מיקרוגרם/ מטר3 בשנת 2015. הירידה בזיהום האוויר הייתה הבולטת ביותר באזורים הכי מזוהמים, דוגמת דרום קליפורניה וחלק מהמדינות הדרומיות (אלאבמה וג’ורג’יה), בהם נרשמה ירידה של למעלה מ-10 מיקרוגרם/ מטר3 משנת 1999 עד 2015.

הנתונים כללו מידע אודות 15,612 נשים ו-14,757 גברים בארצות הברית שהלכו לעולמם עקב מחלות נשימתיות ולבביות שנקשרו עם חשיפה לחומר חלקיקי PM2.5. החוקרים חישבו כי מקרי התמותה קיצרו את תוחלת החיים הארצית בכ-0.15 שנים בנשים וב-0.13 שנים בגברים.  הם מדווחים כי בכל ריכוז PM2.5, אובדן תוחלת החיים הצפויה היה גדול יותר, בממוצע, במחוזות עם הכנסה נמוכה ושיעורי עוני גבוהים יותר, בהשוואה למחוזות עשירים יותר.

החוקרים מזהירים כי הגישות הנוכחיות בממשל האמריקאי עשויות להוביל לאיכות אוויר גרועה יותר ועליה בשיעורי התמותה.

PLoS Med 2019

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אין תועלת בהשלמת מבחן מאמץ לכל חולה בסיכון גבוה לאחר התערבות כלילית מילעורית (J Am Coll Cardiol)

    אין תועלת בהשלמת מבחן מאמץ לכל חולה בסיכון גבוה לאחר התערבות כלילית מילעורית (J Am Coll Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על נתונים חדשים ממחקר POST-PCI מהם עולה כי אין תועלת קלינית להשלמה גורפת של מבחן מאמץ בחולים בסיכון גבוה לאחר התערבות כלילית מילעורית, בהשוואה למעקב קליני בלבד. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי גישת המעקב האופטימאלית לאחר התערבות כלילית מילעורית בחולים בסיכון גבוה […]

  • משרד הבריאות מפרסם את דו

    משרד הבריאות מפרסם את דו"ח מיטות האשפוז ועמדות ברישוי לשנת 2023

    משרד הבריאות פרסם הבוקר את דו"ח מיטות אשפוז ועמדות ברישוי דצמבר 2023, המציג מידע מעודכן על מספר המיטות במוסדות הבריאות השונים, בהן מיטות לאשפוז ולאשפוז יום, עמדות לטיפול יום, רפואה דחופה, ניתוח, התעוררות, דיאליזה, לידה ועריסות ילודים.

  • האם הגדלת צריכת וויטמין E עשויה להגן מפני מחלת כבד שומני? (Sci Rep)

    האם הגדלת צריכת וויטמין E עשויה להגן מפני מחלת כבד שומני? (Sci Rep)

    הגדלת צריכת וויטמין E, הן דרך התזונה והן באמצעות תוספים, עשויה לסייע במניעת התפתחות מחלת כבד סטאטוטית משנית להפרעה מטבולית (Metabolic Dysfunction-Associated Steatotic Liver Disease, או MASLD), בפרט במבוגרים עם היפרליפידמיה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת כבד סטאטוטית על-רקע הפרעה מטבולית (בשמה הקודם, מחלת כבד […]

  • בחולים עם היסטוריה של עישון סיכון מוגבר לתמותה עקב COVID-19 (מתוך Int J Epidemiol)

    בחולים עם היסטוריה של עישון סיכון מוגבר לתמותה עקב COVID-19 (מתוך Int J Epidemiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Epidemiology מדווחים חוקרים מהולנד על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בקרב חולים עם היסטוריה של עישון ייתכן סיכון גבוה יותר לתמותה עקב COVID-19. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הנתונים אודות עישון כגורם סיכון לתמותה עקב COVID-19 אינם חד-משמעיים, כאשר מחקרים שונים הצביעו על סיכון מופחת או מוגבר […]

  • האם בילידי אוקטובר סיכון מופחת לשפעת? (BMJ)

    האם בילידי אוקטובר סיכון מופחת לשפעת? (BMJ)

    בילדים קטנים שנולדו במהלך חודש אוקטובר סיכון מופחת להדבקה בשפעת כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת BMJ. החוקרים כותבים כי הסיבה לכך נעוצה ככל הנראה בעובדה שילדים נוטים לקבל חיסונים בביקורים סדירים בחודש בו הם נולדו וחודש אוקטובר הינה תקופה מצוינת לקבל את החיסון כנגד שפעת. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים ממאגר הנתונים MarketScan […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה