משפחה

חשיפה רבה לפליטות מזהמים עשויה להביא לעליה בסיכון לניוון מקולארי על-רקע גילי (Journal of Investigative Medicine)

חשיפה לרמות גבוהות של פליטות מזהמים עשויה להביא לעליה בסיכון לניוון מקולארי גילי (Age-related Macular Degeneration), כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת Journal of Investigative Medicine.

במטרה לבחון את הקשר בין גזי פליטה מכלי רכב ובין הסיכון לניוון מקולארי על-רקע גילי, החוקרים אספו נתונים משני מאגרים גדולים: LHID (Longitudinal Health Insurance Database) ו-TAQMD (Taiwan Air Quality Monitoring Database). הם בחרו משתתפים בגילאי 50 שנים ומעלה, אשר לא הציגו סימני ניוון מקולארי גילי באותה עת והתגוררו באזורי בהם היו ממוקמות תחנות ניטור איכות אוויר.

המשתתפים סווגו לרבעונים בתלות בדרגת החשיפה למזהמים. מבין 39,819 משתתפים במחקר, 1,442 פיתחו ניוון מקולארי גילי במהלך 11 שנות מעקב. לאחר תקנון לגורמים אחרים העשויים להשפיע על הסיכון לניוון מקולארי גילי, דוגמת גיל, מין, הכנסה ותחלואה נלווית, החוקרים קבעו כי באלו שהתגוררו באזורים עם הרמות הגבוהות ביותר של זיהום משנית לכלי רכב נרשמה עליה של 84% בסיכון להתפתחות ניוון מקולארי גילי, בהשוואה לאלו עם החשיפה לרמות הנמוכות ביותר.

החוקרים כותבים כי רק בקרב אלו עם החשיפה הגבוהה ביותר למזהמים תועד סיכון מוגבר לניוון מקולארי על-רקע גיל, כך שבמקרים של חשיפה גבוהה מאוד למזהמים הפחתת החשיפה עשויה להפחית משמעותית את הסיכון למחלה העינית.

Journal of Investigative Medicine, online August 20, 2019.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה