משפחה

התועלת של ניתוח שרוול קיבה במטופלים עם מדדי מסת גוף נמוכים יותר (מתוך כנס ה-Obesity Week)

מנתוני מחקר חדש שפורסמו במהלך כנס ה-American Society of Metabolic and Bariatric Surgery עולה כי ניתוח שרוול קיבה בחולים פחות שמנים אלו עם מדד מסת גוף ראשוני של פחות מ-35 ק”ג למטר בריבוע הדגים תוצאות דומות, או אף טובות יותר, בהשוואה למטופלים עם מדד מסת גוף של 35 ק”ג למטר בריבוע ומעלה.

החוקרים בחנו את הנתונים ממאגר Michigan Bariatric Surgery Collaborative בשנים 2006-2018, כולל מידע אודות נתונים בתר-ניתוחיים, סיבוכים לאחר 30 ימים ותוצאות לפי דיווח המטופלים לאחר שנה אחת אודות חולים לאחר ניתוח שרוול קיבה.

הם זיהו 1,073 משתתפים עם מדד מסת גוף קטן מ-35 ק”ג למטר בריבוע בעת ניתוח שרוול קיבה. בממוצע, מדד מסת הגוף של המשתתפים עמד על 33.7 ק”ג למטר בריבוע ומשקלם עמד על 208 ק”ג. בנוסף, ב-44,511 משתתפים תועד מסת גוף של 35 ק”ג למטר בריבוע ומעלה בעת הניתוח ובממוצע, מדד מסת הגוף עמד על 46.7 ק”ג למטר בריבוע ומשקל הגוף עמד על 289 ק”ג.

מטופלים בקבוצה עם מדד מסת גוף נמוך יותר היו מבוגרים יותר (גיל ממוצע של 51 לעומת 45 שנים), עם שיעור נשים קטן יותר (78% לעומת 84%), בהשוואה לאלו בקבוצת מדד מסת גוף גבוה.

החוקרים מדווחים כי לאחר שנה אחת, בקרב מטופלים בקבוצת מדד מסת גוף נמוך יותר, בהשוואה לאלו עם מדד גבוה יותר, נרשמה ירידה קטנה יותר במשקל הגוף (46 לעומת 78 ק”ג), אך שיעור המטופלים שהשיגו מדד מסת גוף תקין היה גבוה יותר (36% לעומת 6%).

בקרב אלו עם מדדי מסת גוף נמוכים יותר תועד שיעור גבוה משמעותית של הפסקת טיפול תרופתי לתחלואה נלווית הרבה מעבר למחצית מהמשתתפים, שיעור אשר היה דומה לזה שתועד בקבוצה עם מדדי מסת גוף גבוהים שהשלימו ניתוח שרוול קיבה. באופן ספציפי, בקרב אלו עם מדדי מסת גוף נמוכים גבוהים תועדו שיעורים דומים של הפסקת טיפול ליתר לחץ דם (60% לעומת 54%), איזון פרופיל שומנים (54% לעומת 52%), טיפול פומי לסוכרת (79% לעומת 78%) ואינסולין (64% לעומת 62%).

עם זאת, באלו עם מדדי מסת גוף נמוכים יותר תועד סיכוי גבוה יותר להפסקת שימוש במכשיר CPAP לדום נשימה בשינה (66% לעומת 55%). בנוסף, הם נטו יותר לדווח על שביעות רצון רבה מאיכות החיים (90% לעומת 84%) והציגו מדדים גבוהים יותר בהערכות דימוי הגוף ובריאות פסיכולוגית.

שיעור הסיבוכים לאחר 30 ימים היה דומה בקבוצת המטופלים עם מדדי מסת גוף נמוכים יותר וגבוהים יותר (5.9% לעומת 5.3%) שיעורי התמותה היו גם כן דומים: שני מטופלים בקבוצת מדדי מסת גוף נמוכים יותר (0.44%), לעומת 32 מטופלים (0.15%) בקבוצת מדדי מסת גוף גבוהים יותר.

החוקרים מאמינים כי עם נתונים אלו ניתן להתחיל בדיון לשינוי חלק מההנחיות הנוכחיות לניתוח בריאטרי, במטרה לשקול להתמקד יותר במחלה מטבוליות ולא רק במדד מסת הגוף כסף לבחירת חולים מתאימים להתערבות.

מתוך כנס ה-Obesity Week

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה