משפחה

החשש מפני נגיף הקורונה הופך ויראלי ברשת החברתית (מתוך אתר Medscape)

בשבוע שעבר, ארגון הבריאות העולמי פרסם סדרה של ציוצים המסבירים מדוע הארגון עדיין לא מוכן להצהיר על התפרצות נגיף הקורונה החדש כמצב חירום רפואי. חשבון הטוויטר של הארגון הוצף מיידית במאות הודעות שליליות אשר עוררו חוסר אמון, חסר הבנה ומידע שגוי.

משתמשים רבים הטילו ספק במניעים של הארגון עם האשמת הארגון בהתרת התפשטות המחלה. אחרים טענו כי הממשלה הסינית מנעה מידע במכוון וכי אלפי חולים מתו ברחובות ווהאן, העיר בה הנגיף אובחן לראשונה. אחרים עדיין טענו כי המחלה הונדסה גנטית ע”י ממשלת ארצות הברית.

מאז הצהיר ארגון הבריאות העולמי כי הנגיף התפשט ברחבי העולם וכי מדובר במצב חירום רפואי, אך ייתכן כי הדבר היחיד שהפך ויראלי יותר מהפתוגן עצמו היה הדיון שהזיהום החדש עורר ברשת החברתית.

במהלך השבוע של ה-19 בינואר, כאשר נגיף הקורונה הגיע באופן נרחב למודעות הציבור, ניתן היה לזהות למעלה מ-1.2 מיליון ציוצים בנושא ברשת הטוויטר, כאשר קרוב ל-700,000 משתמשים השתתפו בדיונים בנושא ולמעלה מ-30 תיוגים נקשרו עם הזיהום החדש. עם זאת, מהמערכת למעקב אחר הציוצים בנושא צוין כי נפח הציוצים היה כה גדול כי תועדו למעלה מ-442,000 ציוצים ביום מאז תחילת ההתפרצות וכי הם לא הצליחו לעבד את כל המידע.

בינתיים, ברשת הפייסבוק הופיעו למעלה מ-50 עמודים בנושא נגיף הקורונה. חלק גדול מהפוסטים ברשת החברתית כללו תיאוריות קונספירציה והפצת מידע שגוי. עוד יש פרסומים מטעם רמאים המבלבלים עוד יותר את הציבור ע”י הצעת טיפולים מזויפים, דוגמת הצעה לצריכת אורגנו לריפוי הנגיף. בנוסף לכך, ממים מטופשים של כלבים החובשים מסכות פנים והשימוש הנרחב הקושר בשוגג בין הנגיף ובין הבירה המקסיקנית בעלת שם דומה.

בסך הכל, כל אלו הובילו למידע שגוי ומסרים סותרים אשר הציבו בסיכון ארגונים בריאותיים ברחבי העולם, דוגמת ארגון הבריאות העולמי והמרכז לבקרת ומניעת מחלות בארצות הברית.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה