משפחה

ארגון הבריאות העולמי מזהיר מפני פספוס חלון ההזדמנויות להגבלת התפשטות נגיף הקורונה (מתוך הודעת ה-WHO)

ארגון הבריאות העולמי

נכון לשעה 6 בבוקר, שעון ג’נבה, ב-21 בפברואר, סך מקרי COVID-19 עליהם דווח בסין עמד על 75,567 מקרים, עם 2,239 מקרי תמותה, כולל 892 מקרים חדשים ומאושרים עליהם דווח בסין ב-24 השעות האחרונות, עם 118 מקרי תמותה.

מדובר בירידה משמעותית בהיקף המקרים החדשים, אשר נובעת בחלקה מהשינוי בסין מהכללת מקרים שאובחנו קלינית לדיווח רק על מקרים חשודים ומאושרים מעבדתית. הליך הדיווח השתנה מאחר והמוסדות הרפואיים בווהאן השיבו את היכולת לבדוק את כל המקרים החשודים עם בדיקות מעבדה. כתוצאה מכך, חלק מהמקרים שהיו מאושרים קלינית הוצאו מכלל המקרים לאחר שנמצאו שליליים בבדיקות לנגיף.

למרות שמספר המקרים במחוז הובאיי ממשיך לרדת, בארגון הבריאות העולמי חוששים מפני העליה שתועדה במחוז שנדונג והם מנסים לאסוף מידע נוסף בנושא. מחוץ לסין יש כעת דיווחים על 1,152 מקרים ב-26 מדינות, עם שמונה מקרי תמותה. למרות שמספר המקרים מחוץ לסין נותר נמוך, קיים חשש מפני מקרים ללא קשר אפידמיולוגי, דוגמת היסטוריית טיול לסין, או מגע עם חולה ידוע.

בארגון הבריאות העולמי גם מוטרדים מהעליה במקרים באיראן, שם דווח עד כה על 18 מקרי הדבקה ו-4 מקרי תמותה ביומיים האחרונים בלבד.

מומחים מטעם ארגון הבריאות העולמי מדגישים כי האמצעים שנקטו בסין ובמדינות אחרות סיפקו הזדמנות להכיל ולהגביל את התפשטות הנגיף. הם קוראים לכל המדינות להמשיך בנקיטת אמצעי הבידוד וההכלה של הנגיף, תוך התכוננות לאפשרות של הדבקה של התושבים. חשוב כי במבט לאחור, לא יהיו חרטות הנוגעות לפספוס חלון ההזדמנויות הקיים כעת.

מהארגון נמסרה גם התייחסות לנושא תיאוריות הקונספירציה שצצו ברשתות החברתיות והמידע השגוי שניתן מידי קבוצות מסוימות, בעיקר מטעם אלו הסבורים כי מדובר בנגיף שהוכן במעבדה בסין. מדענים משחקים תפקיד חשוב בהפרכת מידע שגוי זה ויש להמשיך ולחקור על-מנת לזהות את המקור האמיתי של הנגיף בטבע.

מתוך הודעת ה-WHO

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה