משפחה

חולים רבים לאחר אוטם לבבי עשויים להתאים לטיפול במעכבי PCSK9 (מתוך Eur Heart J)

במאמר שפורסם בכתב העת European Heart Journal מדווחים חוקרים כי כמחצית מהחולים לאחר אוטם לבבי אינם משיגים את יעדי רמות LDL בדם תחת טיפול מקסימאלי בסטטינים עם Ezetimibe (אזטרול) ועל-כן עשויים להיות מועמדים מתאימים לטיפול במעכבי PCSK9, על-פי ההנחיות העדכניות לאיזון רמות השומנים בדם. עם זאת, לאור עלויות הטיפול הגבוהות, יש לקחת בחשבון את ההשלכות הכלכליות של ההמלצות העדכניות.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את שיעור החולים עם אוטם לבבי לאחרונה, אשר עשויים להתאים לטיפול נוסף להפחתת שומנים בדם על-פי הנחיות ה-ESC/EAS לטיפול בדיסליפידמיה ולהעריך את ההשפעות של הרחבת הטיפול להפחתת שומנים בדם על השגמת יעדי LDL כמומלץ בהנחיות.

החוקרים התבססו על מאגר SWEDEHEART ובחנו את הנתונים אודות 25,466 חולים שהגיעו לביקור מעקב ראשון 6-10 שבועות לאחר אוטם לבבי. בעוד שמרבית החולים (86.6%) קיבלו טיפול בסטטינים בעצימות-גבוהה, 82.9% מהחולים היו עשויים להתאים לטיפול מורחב להפחתת רמות שומנים בדם, שכן הם לא השיגו את יעדי LDL של מתחת ל-55 מ”ג/ד”ל וירידה של לפחות 50% בערכי LDL.

כאשר החוקרים השלימו סימולציה על-בסיס מודל מונטה-קרלו להערכת השפעות תוספת טיפול ב-Ezetimibe (אזטרול) לטיפול מונותרפי בסטטינים בעצימות גבוהה, הם מצאו כי שיעורי השגת יעד LDL עמדו על 19.9% עם טיפול מונותרפי בסטטינים בעצימות גבוהה וב-28.5% חולים נוספים תחת טיפול זה עם Ezetimibe. כלומר, כמחצית מהחולים (50.7%) עדיין מהווים מועמדים מתאימים לטיפול במעכבי PCSK9.

כאשר החוקרים ערכו סימולציה של הטיפול ב-Alirocumab (פראלואנט) או Evolocumab (רפאטה) בחולים אלו המתאימים לטיפול במעכבי PCSK9, כ-90% מהחולים היו צפויים להשיג את יעדי רמות LDL.

החוקרים כותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי גם עם טיפול מקסימאלי בסטטינים ו-Ezetimibe, חולים רבים לאחר אוטם לבבי עשויים להתאים לטיפול במעכבי PCSK9. לאור העלויות של הטיפול התרופתי, להנחיות הנוכחיות לטיפול לאיזון רמות השומנים בדם עשויות להיות השלכות הכלכליות משמעותיות.

Eur Heart J. 2020 Feb 18


הערת מערכת:

יש לציין שבמסגרת עדכון סל הבריאות 2020 הורחבה ההתוויה של מעכבי ה-PCSK9 בישראל וכעת ההתוויה כוללת גם מניעה שניונית של מטופלים עם מחלת קרדיווסקולרית שרמות ה-LDL-C שלהם מעל 100 מ”ג/ד”ל על אף טיפול מירבי בסטטינים + אזטמיב. 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה