משפחה

נגיף הקורונה נותר באירוסולים למשך מספר שעות ועל משטחים למשך מספר ימים (MedRxiv)

קורונה

מנתונים חדשים עולה כי נגיף הקורונה החדש (SARS-CoV-2) נותר ויאבילי באירוסולים למשך מספר שעות ועל משטחים למשך מספר ימים. ממצאי המחקר מעידים כי הנגיף החדש יציב כמו SARS-CoV-1, אשר גרם למגיפת SARS.

ההדבקה בנגיף הקורונה החדש, הגורם ל-COVID-19, עלתה במהירות על קצב ההדבקה בנגיף שגרם ל-SASR בשנת 2003. מנגד, נראה כי הנגיף החדש מתפשט יותר דרך הדבקה מאדם לאדם בתנאים שונים. עם זאת, עדיין לא ידוע רבות אודות ההיקף ההדבקה בנגיף החדש מאדם ללא-תסמינים או בשלב טרם הוספת התסמינים.

להערכת משך הזמן בו הנגיף החדש נותר מדבק בסביבה, החוקרים ערכו ניסויים מעבדתיים בהם השוו את הויאביליות של הנגיף החדש אל מול נגיף SARS-CoV-1 באירוסולים ועל משטחים.

בקרב חולים שנדבקו בנגיף הקורונה החדש, העומס הנגיפי בדרכי נשימה עליונות הוא גבוה; כתוצאה מכך, צפויות הפרשות מדרכי הנשימה בצורת אירוסולים (פחות מ-5 מיקרומטר) או טיפות (מעל 5 מיקרומטר).

החוקרים אספו דגימות של נגיף SARS-CoV-1 ו-SARS-CoV-2 על פילטר ג’ל בזמן 0, 30, 60, 120 ו-180 דקות. לאחר מכן, הם בחנו את יכולת ההדבקה של הנגיף על תאי Vero שגודלו בתרבית ומצאו כי נגיף SARS-CoV-2 היה די יציב לאורך 180 דקות הניסוי, עם ירידה קלה בלבד לאחר 3 שעות. משך זמן זה דומה לזה של נגיף SARS-CoV-1; לשני הנגיפים חציון זמן מחצית חיים באירוסולים של 2.7 שעות.

לאחר מכן, החוקרים בחנו את הנגיפים על מגוון משטחים למשך עד שבעה ימים, באמצעות ערכי לחות וחום המחקים מגוון תנאים בבית ובבית החולים. נגיף הקורונה החדש היה הכי יציב על משטחי פלסטיק ופלדת אל-מתכת , כאשר חלק מהנגיפים נותרו ויאבילים עד 72 שעות. עם זאת, בזמן זה, העומס הנגיפי ירד בשלושה סדרי גודל, עדות לדיכוי אקספוננציאלי. פרופיל זה דומה מאוד לזה של SARS-CoV-1.

עם זאת, שני הנגיפים היו שונים בהישרדותם על נחושת וקרטון. בעוד שזוהו נגיפי SARS-CoV-2 על נחושת לאחר 4 שעות או על קרטון לאחר 24 שעות, נגיפי SARS-CoV-1 לא היו ויאביליים מעבר לשמונה שעות על קרטון או נחושת.

מכאן עולה כי תתכן הדבקה דרך אירוסולים ודרך משטחים בנגיף הקורונה החדש, שכן נגיף זה נותר ויאבילי למשך מספר שעות באירוסולים ולמשך מספר ימים על משטחים שונים.

MedRxiv. Published online March 13, 2020

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה