משפחה

הנחיות למיון מקרים אלקטיביים והתערבויות ניתוחיות בעידן COVID-19 (מתוך הודעת ה-ACS)

לאור התחזיות לפיהן בשבועות הקרובים שיעורי COVID-19 ימשיכו לעלות ויגיעו לשיא בחודשים אפריל-מאי-יוני, מומחים רבים קוראים להתכונן היטב ככל הניתן להשלכות האפשריות. בהקשר זה, ה-American College of Surgeons פרסם המלצה למנתחים לצמצם פרוצדורות ניתוחיות אלקטיביות וכן נוהג לפרסם עדכונים והמלצות באופן שוטף.

אחת הסוגיות הנפוצות נוגעת לזיהוי הפרוצדורות אותן יש לצמצם ולמטרה זו הם צירפו הנחיות ממגוון איגודים, מרכזים ומובילי דעה, בתקווה כי הדבר יסייע בהליכי קבלת החלטות ברמה המקומית. הנחיות אלו כוללות התייחסות לניתוחים אונקולוגים, ניתוח סרטן שד, מעי גס ורקטום וחזה, ניתוחים כלליים דחופים, פרוצדורות גניקולוגיות, ניתוחים בריאטרים, כמו גם פרוצדורות נוירו-כירורגיות, אורתופדיות, או אורולוגיות ועוד.

להלן העקרונות הכלליים עליהם יש להקפיד בכלל המקרים:

1)     יש להיות מודעים לכך ששיעורי COVID-19 צפויים להמשיך לעלות בשבועות הבאים וההמלצה הגורפת היא להתכונן לעליה משמעותית במיון מקרים אלקטיביים.

2)     על החולים לקבל טיפול ניתוחי הולם ובמועד, על-בסיס שיקול דעת כירורגי הולם והמשאבים הזמינים.

3)     יש לשקול טיפול לא-ניתוחי במקרים בהם הדבר אפשרי מבחינה קלינית.

4)     יש לשקול להמתין לתוצאות בדיקת COVID-19 בחולים בהם קיים חשד לזיהום.

5)     יש להימנע מפרוצדורות ניתוחיות דחופות בלילה במידת האפשר, לאור צוות מצומצם.

6)     פרוצדורות מייצרות אירוסולים מלוות בסיכון מוגבר לאנשי הצוות הרפואי, אך ייתכן ולא ניתן יהיה להימנע מהן. בחולים עם זיהום או חשד לזיהום, פרוצדורות אלו יבוצעו רק תחת מיגון הולם, כולל מסיכת N95 או PAPR (Powered, Air-Purifying Respirator) המיועד לחדרי ניתוח.

7)     אין די עדויות בכדי להמליץ בעד/נגד גישה פתוחה או לפרוסקופית; עם זאת, הצוות המנתח צריך לבחור בגישה המצמצמת את הזמן בחדר הניתוח והינה הבטוחה ביותר לחולה ולצוות.

מתוך הודעת ה-ACS

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה