התועלת של סאקסנדה בטיפול בילדים עם השמנה (N Engl J Med)

מתן טיפול ב-Liraglutide (סאקסנדה) עם ייעוץ בנוגע לפעילות גופנית ותזונה, מלווה בירידה במשקל בילדים עם השמנה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שנערך שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי השמנה הינה מחלה כרונית עם אפשרויות טיפול מוגבלות בילדים. טיפול ב-Liraglutide עשוי לסייע במאמצים להפחתת משקל במתבגרים עם השמנה.

כעת, החוקרים השלימו מחקר במימון יצרנית התרופה, במטרה לבחון את השינוי במדד סטיות התקן של מדד מסת הגוף (Body Mass Index Standard-Deviation Score, או BMI SDS) מתחילת המחקר עד לאחר 56 שבועות. המחקר האקראי, כפל-סמיות, כלל תקופת טיפול בת 56 שבועות ומעקב בן 26 שבועות.

מדגם המחקר כלל מתבגרים בגילאי 12-16 שנים, עם השמנה ותגובה לא-מספקת לשינוי אורחות חיים בלבד. המשתתפים חולקו באקראי, ביחס 1:1, לטיפול ב-Liraglutide במינון 3.0 מ”ג (125 משתתפים), או לפלסבו (126 משתתפים), אשר ניתנו בזריקה תת-עורית כל יום, בנוסף להתערבות לשינוי אורחות חיים.

מהנתונים עולה כי Liraglutide היה עדיף על פלסבו בכל הנוגע לשינוי מתחילת במחקר במדד BMI SDS לאחר 56 שבועות (הבדל משוער של 0.22-, P=0.002). ירידה של לפחות 5% במדד מסת הגוף תועדה ב-51 מבין 113 משתתפים בקבוצת ההתערבות וב-20 מבין 105 משתתפים בקבוצת הפלסבו (43.3% לעומת 18.7%, בהתאמה) וירידה של לפחות 10% במדד מסת הגוף תועדה ב-33 ו-9 מטופלים, בהתאמה (26.1% לעומת 8.1%, בהתאמה).

החוקרים מדווחים על ירידה גדולה יותר עם Liraglutide, בהשוואה לפלסבו, במדד מסת הגוף (4.64- נקודות אחוז) ובמשקל הגוף (הבדל אבסולוטי של 4.50- ק”ג והבדל אבסולוטי של 5.01- נקודות אחוז).

לאחר הפסקת הטיפול, עליה גדולה יותר במדד BMI SDS תועדה בקבוצת הטיפול הפעיל, בהשוואה לקבוצת הפלסבו (הבדל של 0.15, רווח בר-סמך 95% של 0.07-0.23).

תופעות לוואי גסטרואינטסטינאליות היו נפוצות יותר בקבוצת הטיפול ב-Liraglutide, בהשוואה לקבוצת הפלסבו (64.8% לעומת 36.5%, בהתאמה) ואירועים חריגים שהובילו להפסקת תרופת המחקר היו נפוצים יותר בקבוצת ההתערבות (10.4% לעומת 0%, בהתאמה). אירועים חריגים חמורים תועדו בחלק קטן מהמשתתפים במחקר (2.4% לעומת 4.0%, בהתאמה).

החוקרים מדווחים על מקרה אובדנות יחיד, אשר לא סביר כי נקשר עם הטיפול במחקר.

לסיכום, במתבגרים עם השמנה, מתן סאקסנדה עם טיפול לשינוי אורחות חיים הובילו לירידה גדולה יותר משמעותית במדדי BMI SDS, בהשוואה לפלסבו עם התערבות לשינוי אורחות חיים.

N Engl J Med 2020

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה