משפחה

ניתוח נתוני התמותה מקורונה בישראל מלמד שהסיכון לתמותה של חולים מעל גיל 70 גבוה פי כ-50 משאר החולים

העלייה החדה בתמותה מקורונה ביממה האחרונה, והחשש שמגמה זו תגבר מחייבים הבנה וניתוח מעמיק יותר של מקרי התמותה. אנו מציגים כאן ניתוח מעניין ששלח אלינו אחד ממנויי אי-מד, אודי שומר, וכמובן מודים לו על השיתוף:.



ישראל – נתוני נפטרים מקורונה

נכון ל-2 לאפריל 2020





















38


סה”כ נפטרים


79.9


הגיל הממוצע של הנפטרים

82

הגיל החציוני של הנפטרים


80.6


הגיל הממוצע של גבר שנפטר


78.5


הגיל הממוצע של אישה שנפטרה


66%


% גברים מתוך הנפטרים
























% נפטרים עם מחלות רקע


17


74%


סוכרת


13


57%


לחץ דם גבוה


9


39%


מחלות לב


6


26%


מחלות ריאה כרוניות

הניתוח מחדד את הידוע כבר זמן רב:שיעור הסיכון לתמותה בישראל של חולי קורונה מעל גיל 70 הוא פי 50 גבוה יותר בהשוואה לצעירים מגיל 70, והוא  ופי 250 (!) בהשוואה לצעירים מתחת לגיל 50. 

בהשוואה מול מדינות אחרות, אפשר לראות שישראל מתחילה להתקרב בשיעור התחלואה לנפש למדינות כמו הולנד, צרפת ואנגליה (792 מול 858 , 905 ו-497 , בהתאמה) אך עדיין רחוקה מאיטליה וספרד (1906 ו-2397) .  מבחינת שיעורי התמותה, על פי יחס מספר המתים למיליון נפש ישראל, למרות העלייה החדה ביממה האחרונה, ישראל  עדיין עם שיעור נמוך יחסית של כ-4 מתים למיליון לעומת איטליה וספרד (230 ו-221 ) וגם מול צרפת אנגליה והולנד (83, 43, ו-78) , ואפילו מתחת לשיעור בגרמניה (13). 

כך גם מבחינת שיעור התמותה מתוך מספר החולים: בישראל 0.5% לעומת ממוצע עולמי של 5% , ושיעורים גבוהים מאוד באיטליה (12%) ובספרד, צרפת אנגליה והולנד (כ-9% ) .

את ההסבר לפער הזה מול מדינות אירופאיות אפשר לתלות במספר גורמים: שיעור האוכלוסייה המבוגרת בישראל נמוך יחסית לאירופה , ולכן גם אם שיעור התחלואה הכללית כבר מתקרב לזה של מדינות כמו הולנד וצרפת ואנגליה, אצלנו יש יחסית פחות חולים בגיל מבוגר. עם זאת, ע”פ ניתוחשהצגנו אתמול, שיעור התחלואה היחסי בישראל של האוכלוסייה המבוגרת גבוה מהאוכלוסייה הכללית פי 1.5 , כלומר הסיכון להידבקות של אדם מעל גיל 70 גבוה פי 1.5 מהסיכון לכלל האוכלוסייה.  המשמעות היא שהמבוגרים גם בסיכון גבוה יותר להידבק, וכאשר הם נדבקים הסיכון שלהם לתמותה גבוה פי 250 מצעירים מתחת לגיל 50. המסקנה, שאמנם כבר מוכרת וידועה לכולם, שיש חשיבות עצומה בלרכז מאמצים להגן על האוכלוסייה המבוגרת, מקבלת כאן משנה תוקף.

מאידך, הנתונים מחזקים את הרציונל שאפשר להקל על האוכלוסייה הצעירה יותר מבחינת יציאה לעבודה ובידוד חברתי, כל עוד קבוצות הסיכון (גם אלו שבקהילה) ימשיכו להיות מוגנות.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה