משפחה

עדכון קרונה ערב 9/4: עלייה ל-9,968 מאומתים (+6%), 166 במצב קשה (13%) ו-86 נפטרים (20%+). ניתוח אפידמיולוגי עדכני מחזק את הקשר הידוע בין תחלואה קשה ותמותה לגיל מבוגר

תמונת מצב לערב ה-9/4 מוצגת להלן.

משרד הבריאות פרסם היום גם דו”ח אפידמיולוגי נכון ל-8/4.

הדו”ח מציג את התפלגות הנבדקים והמאומתים לפי גילאים, וניתן לראות שהסיכון היחסי של מאומתים מעל גיל 50 גבוה יותר, כלומר שיעור המאומתים בגילאים המבוגרים מתוך סך המאומתים גדול יותר משיעור הנבדקים בגילאים אלה מסך הנבדקים. מדאיג במיוחד שיעור הסיכון היחסי בקבוצת הגיל 70-79 העומד על 1.58 .

עם זאת, המספר האבסולוטי של המאומתים בקבוצות הגיל המבוגר נמוך גם בהשוואה לקבוצות הגיל האחרות, וגם בשיעור החולים ל-100,000 איש.

עם זאת, בגרף המציג את מספר החולים ושיעורם ע”פ שבועות, אפשר לראות מגמה מדאיגה שבה מספר החולים המבוגרים גדל מידי שבוע הן באופן אבסולוטי (בשבוע האחרון 356 חולים מבוגרים) והן באופן יחסי. (מתאים כמובן לדיווחים על ההתפרצויות בבתי האבות ברחבי הארץ) .

ניתוח נתוני החולים הקשים לפי גיל מצביע על כך שכ-75% מהחולים הקשים הם מעל גיל 60, בעוד ששיעורם מסך החולים הוא כ-20% בלבד, מה שכמובן מאשר את מה שהיה ידוע מלכתחילה.

בנתוני התמותה התמונה עוד יותר חדה : מחצית מהנפטרים מעל גיל 80, ולא היו עד כה מקרי תמותה של אנשים מתחת לגיל 40.

גם ניתוח של התסמינים בעת איבחון המחלה מראה שאנשים בגיל מבוגר יותר מדגימים יותר תסמינים בעת האבחון בהשוואה לצעירים שנמצאו חיוביים.

לעיון בדו”ח המלא

הערת המערכת: הניתוח האפידמיולוגי המדגים את הסיכון הגבוה מאוד לסיבוכים ותמותה בגיל המבוגר אינו בגדר הפתעה כמובן, נתונים אלה היו ידועים עוד לפני שהתגלה המקרה הראשון בארץ. על רקע זה באמת קשה להבין מדוע משרד הבריאות לא פעל באופן נמרץ וממוקד בהגנה ניטור וטיפול מוקדם בבתי האבות והדיור המוגן מלכתחילה. חמור עוד יותר שגם לאחר שהחלו הדיווחים על התפרצויות במספר בתי אבות עדיין התעקשו משום מה במשרד הבריאות שלא לבצע בדיקות לכל הדיירים והצוות ובהתאם לכך לבצע בידודים וטיפול מוקדם (שכעת ברור יותר ויותר שעשוי להיות מאוד משמעותי בעצירת המעבר לשלב הבא של סערת הציטוקנים והצורך בהנשמה). רק בימים האחרונים השתנתה המדיניות אך גם זו לא יושמה עד כה, ויש לקוות שהחל מהיום ומחר תיושם.

כדאי בהקשר זה גם לציין שיש עדיין אוכלוסייה קשישה ואנשים ואנשים עם מחלות רקע החיים בקהילה, הנמצאים עדיין בסיכון מוגבר לסיבוכים ותמותה, ובכל אסטרטגיית יציאה עליהם מדברים הרבה בימים האחרונים, חשוב שתהיה התייחסות ספציפית ותכנית מניעה, ניטור ואפשרות לטיפול מהיר ומוקדם במקרה של תסמיני מחלה ובדיקה חיובית.

בנוסף, הדגש הניתן ובצדק למוקדי התפרצות כמו בני ברק צריך להימשך.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה