מקומו של טיפול נוגד-קרישה בחולים עם COVID-19 (מתוך J Am Coll Cardiol)

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי טיפול בנוגד-קרישה מלווה בשיעורי הישרדות טובים יותר משמעותית בחלק מהחולים עם אבחנה של COVID-19.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים אודות 2,773 חולים מאושפזים עם COVID-19 אשר טופלו בשלב מוקדם במהלך ההתפרצות, מהם 28% קיבלו טיפול סיסטמי בנוגדי-קרישה.

מהנתונים עולה כי שיעורי התמותה באשפוז היו דומים באלו שקיבלו טיפול בנוגדי-קרישה ובאלו שלא קיבלו טיפול זה (22.5% לעומת 22.8%, בהתאמה), עם חציון הישרדות של 21 ימים לעומת 14 ימים, בהתאמה. עם זאת, בקרב 395 חולים מונשמים, שיעורי התמותה באשפוז היו נמוכים משמעותית עם טיפול נוגד-קרישה במינון תרפואיטי, כאשר בקרב המטופלים בנוגדי-קרישה שיעורי התמותה עמדו על 29.1%, בהשוואה לשיעורי תמותה של 62.7% בקרב אלו שלא קיבלו טיפול זה וחציון ההישרדות עמד על 21 ימים לעומת 9 ימים.

החוקרים כותבים עוד כי זוהה קשר בלתי-תלוי בין טיפול נוגד-קרישה ממושך יותר ובין סיכון מופחת לתמותה (יחס סיכון מתוקן של 0.86 לכל יום, רווח בר-סמך 95% של 0.82-0.89).

מנגד, לא תועדו הבדלים באירועי דמם מג’ורי בין מטופלים בנוגדי-קרישה ואלו שלא קיבלו טיפול זה (3% לעומת 1.9%, p=0.2).

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר תומכים בגישה אגרסיבית יותר לטיפול בנוגדי-קרישה בחולים עם COVID-19. הם מאמינים כי בהחלט יש לשקול מתן טיפול נוגד-קרישה בחולים אלו, במידה ואין התווית-נגד לטיפול.

J Am Coll Cardiol 2020

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

אחיות ואחים יקרים,

לרגל יום האחיות והאחים המצוין היום, 16 באפריל 2024, אנו מצדיעים לכם ומוקירים את פועלכם.

אתם, הגיבורים שנלחמים על חייהם של חיילים ושל אזרחים, ולא משנה באילו תנאים, וזאת באומץ, בגבורה וללא פשרות, ראויים לכל הערכה.
תודה רבה בשם חברת e-Med ובשם המדינה כולה.