משפחה

עד סוף מאי מתוכננות להתבצע 200,000 בדיקות סרולוגיות לנוגדני קורונה מהן 7500 בבני ברק אשר יסייעו בהיערכות לקראת גל התפרצות נוסף (הארץ)

ע”פ פרסום ב”הארץ” היום עד סוף החודש מתוכננות להתבצע כ-200 אלף בדיקות דם סרולוגיות  בכל הארץ לנגיף הקורונה, כש-7,500 מהן תתבצענה בבני ברק. ההערכה היא שהבדיקות יאפשרו קבלת  תמונת מצב להיקף ורמת החשיפה לנגיף ואף יוסיפו מידע חשוב לטובת ההיערכות לגל התפרצות נוסף.

המדגם בבני ברק חשוב במיוחד מכיוון שיסייע בקביעת מדיניות למקרה של גל נוסף של התפרצות, כך מסביר בכתבה ד”ר בועז לב ממשרד הבריאות.  להערכתו הבדיקות הסרולוגיות יאפשרו להעריך את היקף התחלואה על בסיס הצלבת מידע בבתים שבהם היה חולה מאומת, ובבתים שבהם לא היה דיווחי תסמינים ולא נמצאו חולים מאומתים.

פרופ’ כהן מנהל בית הספר לבריאות הציבור באונ’ ת”א שמעורב בפרוייקט  ציין שהבדיקות אף יספקו מידע על מידת ההתחסנות הטבעית, שכן ניתן יהיה לבצע גם ניתוח כמותי של הנוגדנים.

בנוסף, בשל סימן השאלה הגדול בנוגע למידת ההדבקה וההפצה של הנגיף בילדים, התוצאות של הבדיקות הסרולוגיות בבני ברק (המאופיינת גם בריבוי ילדים) יסייעו בניתוח המידע החשוב הזה.

מעבר למבצע הבדיקות המרוכז בבני ברק יבוצעו בדיקות מדגמיות ברחבי הארץ ע”י נטילת דגימות דם מכל מי שמגיע לבצע בדיקת דם שגרתית תוך ניסיון ליצור קבוצות מדגם מייצגות של האוכלוסייה.

במשרד הבריאות סבורים גם שהמידע הסרולוגי יסייע בהכנת חיסון לנגיף. כידוע מערכת החיסון מייצרת שני סוגי נוגדנים לנגיף הקורונה :  IgM שמופיע כ=3-5 ימים לאחר בהידבקות, ו-IgG, שמופיע לאחר כ-7-14 יום לאחר ההידבקות.

עדיין לא ברור מידת היעילות של IgG בהגנה מפני הנגיף וגם לא משך הזמן שהנוגדנים מספקים הגנה ואם אכן אנשים שחלו והחלימו חסינים מפני הידבקות חוזרת. אמנם מתבצע כבר שימוש במנות פלזמה של חולים שהחלימו כטיפול ניסוני אך עדיין אין ממצאים ברורים לגבי היעילות.  בבדיקות הסקר, המידע שייאסף הכולל גם כמויות נוגדנים עשוי לתרום להבנת הסוגיות הללו.

לדיווח ב”הארץ”

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה