העדכונים האחרונים אודות חיסון כנגד COVID-19 (מתוך אתר Medscape)

עם למעלה מ-160 חיסונים אפשריים כנגד COVID-19 המצויים בשלבי מחקר, המומחים מקווים כי חיסון יעיל יהיה זמין לשימוש עוד לפני סוף השנה. מומחים אחרים מזהירים כי מדובר במסגרת זמנים לא מציאותית, כאשר מספר קטן של חיסונים נבחנו בבני אדם ורוב הסיכויים כי מרבית הפרויקטים האחרים לא ישרדו מעבר לשלב המעבדתי.

אעפ”י כן, מימון רב הושקע בנושא פיתוח חיסונים, כאשר מומחים בחנו גישות שונות לפיתוח חיסון יעיל. מארצות הברית נמסר כי בכוונתם לממן ולערוך מחקרים בשלב III הצעד האחרון לקביעת יעילות ובטיחות חיסון להערכת שלושה מועמדים אפשריים: חיסון של Moderna, AstraZeneca ו-Johnson & Johnson. שני החיסונים הראשונים כבר מצויים בשלבי בחינה בבני אדם, בעוד שהאחרון צפוי להיבדק במחצית השניה של חודש יולי.

·       Moderna – החיסון מבוסס על רנ”א שליח, גישה שאינה דורשת את הנגיף ליצירת החיסון. לאחר מתן זריקת החיסון, המולקולה פונה מיד לתאי חיסון ומורה להם לייצר עותקים של חלבון ה-Spike, כך שהתאים פועלים כאילו נדבקו בנגיף הקורונה והדבר מאפשר למערכת החיסון לפתח חסינות כנגד הנגיף. החיסון מצוי בשלב II אשר נועד לבחון את הבטיחות והתועלת. החברה מתכננת לבחון שני מינונים שונים של החיסון במחקר בשלב III. החיסון דורש מתן שתי מנות במרווח של 28 ימים. בחודש מאי דיווחה החברה כי כל שמונת המתנדבים שקיבלו את שני המינונים השונים הדגימו רמות נוגדנים מעבר לסף הנדרש לנטרול הנגיף.

·       AstraZeneca החברה פועלת בשיתוף עם אוניברסיטת אוקספורד לפתח חיסון שמקורו בצורה מוחלשת של אדנו וירוס שמקורו בשימפנזה. האדנווירוס עבר שינוי גנטי כך שאינו יכול לשכפל עצמו. החיסון משלב את הגנים של חלבון ה-Spike במטרה לעודד ייצור חיסונים כנגדו ולאפשר למערכת החיסון להרס את נגיף SARS-CoV-2.

מחקר בשלב I/II החל באפריל בבריטניה ובחן את היעילות והבטיחות של החיסון בלמעלה מ-1,000 מתנדבים בגילאי 18-55 שנים. כעת, החל הגיוס למחקרים בשלב II/III אשר יכלול מעל 10,000 משתתפים.

·       Pfizer ו-BioNTech החברות בוחנות ארבעה חיסונים, כל אחד מבוסס על רנ”א שליח. מתנדבים מגרמניה וארצות הברית קיבלו את החיסון במחקר קליני בשלב I/II להערכת הבטיחות, השראת חסינות והמינון האופטימאלי של ארבעה מועמדים אפשריים. לאחר הוכחת מינון כבטוח ויעיל, מטופלים מבוגרים יקבלו את החיסון.

·       Inovlo במקרה זה מדובר בחיסון דנ”א במחקרים קליניים בשלב I עם 40 מתנדבים. הטכנולוגיה מבוססת על דנ”א ליצירת תגובה חיסונית ספציפית. לאחר שהדנ”א מוחדר לתא הוא מורה לו לייצר עותקים רבים של דנ”א מלאכותי, דבר המעורר את התגובה החיסונית הטבעית של הגוף. תוצאות ממחקר בשלב I מארצות הברית צפויות במהלך יוני ומחקר בשלב II/III צפוי להתחיל לאחר מכן.

·       CanSino החברה מסין עובדת על פיתוח חיסון באמצעות אדנווירוס לאחר שינוי גנטי הקרוי Ad-5. הפלטפורמה שימשה בהצלחה לפיתוח חיסון כנגד נגיף אבולה. בסוף חודש מאי דיווחו חוקרים על התוצאות של מחקר בטיחות בשלב I, כאשר במרבית המתנדבים תועדה תגובה חיסונית, אך במעטים ניתן היה לזהות נוגדנים מנטרלים שמומחים סבורים כי הם חיוניים להילחם בנגיף.

·       Johnson & Johnson החברה מצפה להתחיל את בדיקות החיסון באנשים במחצית השנייה של חודש יולי. החיסון משלב גנים מנגיף הקורונה עם אדנווירוס לאחר מודיפיקציה.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה