משפחה

חולים עם תסמונת דחק בתר חבלתית כרונית בסיכון מוגבר להפרעה בשנת חלום ללא אטוניה (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAN)

מנתונים חדשים שהוצגו ב-AAN.com כחלק מעיקרי הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Neurology שבוטל עקב COVID-19, עולה כי בחולים עם תסמונת דחק בתר-חבלתית (Posttraumatic Stress Disorder) כרונית קיים סיכון מוגבר להפרעה בשנת חלום ללא אטוניה (REM Sleep Without Atonia, או RSWA).

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אטוניה הינה שלב זמני ותקין של שיתוק ידיים ורגליים המתרחש בזמן שנת חלום; RSWA מתאפיינת בפעילות שרירים חריגה במהלך השינה.

מדגם המחקר כלל 102 גברים ונשים אזרחים (גיל ממוצע של 57.8 שנים בתחילת המחקר), כולל 18 משתתפים עם תסמונת דחק בתר חבלתית כרונית לבד, 18 חולים עם תסמונת דחק בתר חבלתית בשילוב עם RBD (REM sleep Behavior Disorder), 15 חולים עם RBD אידיופטי ו-51 ביקורות בריאות התואמות בגיל ומין. החוקרים בחנו את רמות RSWA באזור מתחת לסנטר (Submentalis) ובקדמת השוק (Anterior Tibialis) בכלל המשתתפים.

מהנתונים עולה רמות גבוהות יותר משמעותית של RSWA בכל המדדים בקרב אלו עם או תסמונת דחק בתר חבלתית בלבד, בהשוואה לביקורות בריאות. מעניין לציין כי המדדים לא הדגימו רמות RSWA מוגברות בקרב משתתפים עם תסמונת דחק בתר-חבלתית אשר נטלו נוגדי-דיכאון.

החוקרים מדווחים כי באלו עם תסמונת דחק בתר חבלתית כרונית, בין אם לבד או בשילוב עם RBD, תועדו רמות RSWA גבוהות יותר משמעותית, בהשוואה לביקורות הבריאות. בנוסף, רמות RSWA גבוהות יותר זוהו במשתתפים עם תסמונת דחק בתר חבלתית וגם RBD, בהשוואה לאלו עם תסמונת דחק בתר חבלתית בלבד.

הנתונים מעידים לראשונה על הפרעה בבקרת RSWA בחולים עם תסמונת דחק בתר חבלתית כרונית. המחקר מספק עדות אובייקטיבית ראשונה לכך שרמות RSWA מוגברות בקרב חולים עם תסמונת דחק בתר חבלתית כרונית אינן קשורות עם היסטוריה של השתתפות בקרב.

מעניין לציין כי לא תועדו רמות RSWA מוגברות בקרב חולים עם תסמונת דחק בתר חבלתית אשר נטלו נוגדי דיכאון והחוקרים מציינים כי עלו הצעות לפיהן ייתכן כי מדובר בהשפעה האפשרית של נוגדי-דיכאון על פעילות השרירים, או שאולי מדובר בתכונה ביולוגית ייחודית של המחלה.

מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAN

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • טיפול ב-Atogepant עדיף על Rimegaepant להקלה על מיגרנה (Cephalalgia)

    טיפול ב-Atogepant עדיף על Rimegaepant להקלה על מיגרנה (Cephalalgia)

    טיפול ב- Atogepant(קיוליפטה) במינון 60 מ”ג פעם ביום הפחית משמעותית את מספר ימי מיגרנה בחודש לאחר 12 שבועות, בהשוואה לטיפול פומי ב-Rimegepant (נורטק) במינון 75 מ”D אחת ליומיים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Cephalalgia. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Atogepant ו-Rimegepant הן תרופות ממשפחת אגוניסטים ל-CGRP ומשמשות כטיפול למניעת מיגרנה. Atogepant מיועד למניעת […]

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    בקרב אלו הצורכים אלכוהול בכמות רבה, הפחתת צריכת אלכוהול להיקף קל עד מתון מלווה בירידה של 23% בסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים, כך עולה ממחקר עוקבה גדול שתוצאותיו פורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים אודות 21,011 מבוגרים ממאגר Korean National Health Insurance Service-Health Screening Database עם צריכת אלכוהול רבה בתחילת הדרך (90.39% […]

  • מה בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה במבוגרים בארצות הברית? (Front Nutr)

    מה בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה במבוגרים בארצות הברית? (Front Nutr)

    במאמר שפורסם בכתב העת Frontiers in Nutrition מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר הפוך בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה בקרב מבוגרים בארצות הברית, כאשר באלו עם חסר ויטמין D תועד סיכון גבוה יותר משמעותית לחרדה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים העלו את האפשרות לקשר בין ויטמין D […]

  • סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות ואיכות חיים ירודה בילדים עם מחלת לב מולדת (J Pediatr Rehabil Med)

    סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות ואיכות חיים ירודה בילדים עם מחלת לב מולדת (J Pediatr Rehabil Med)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Pediatric Rehabilitation Medicine עולה כי בילדים עם מחלת לב מולדת סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות וכן איכות חיים כוללת נמוכה יותר, בהשוואה לילדים בריאים. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לקבוע את שיעורי ההימצאות של הפרעות פסיכיאטריות ספציפיות, לזהות גורמים מנבאים הקשורים עם הפרעות אלו ולבחון את איכות החיים הכוללת של […]

  • השימוש באיזוטרטינואין והקשר לאובדנות ולהפרעות פסיכיאטריות: מטה אנליזה (JAMA)

    השימוש באיזוטרטינואין והקשר לאובדנות ולהפרעות פסיכיאטריות: מטה אנליזה (JAMA)

    איזוטרטינואין (רואקוטן) הינה נגזרת של רטינואידים (ויטמין A) המשמשת לטיפול באקנה וולגריס (Acne Vulgaris) קשה שלא הגיבה לקוי טיפול מוקדמים. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף מחקר מה-JAMA Dermatology שעסק בהערכת הסיכון היחסי והמוחלט לאובדנות ולתחלואה נפשית בקרב המשתמשים באיזוטרטינואין, ומוסיף מהערותיו.

  • טיפול תרופתי כנגד ADHD מלווה בהפחתת הסיכון לאובדנות ואשפוזים (JAMA Netw Open)

    טיפול תרופתי כנגד ADHD מלווה בהפחתת הסיכון לאובדנות ואשפוזים (JAMA Netw Open)

    חלק מהתרופות הסטימולנטיות המשמשות לטיפול בהפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) מלוות בסיכון מופחת לאשפוזים מסיבות פסיכיאטריות ומסיבות לא-פסיכיאטריות ובסיכון מופחת לאובדנות, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים אספו נתונים ממגוון מאגרי נתונים בשבדיה במטרה לזהות חולים בגילאי 16-65 שנים עם אבחנה של ADHD בין ינואר 2006 ועד דצמבר […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה