משפחה

לאור העליה במספר החולים הקשים ב-COVID-19 והמשך מגמת הגידול בהדבקה, והמלצות משרד הבריאות ומל”ל – הקבינט עומד להכריז על הגבלות חדשות

להלן תמונת המצב העדכנית של התפשטות הקורונה בישראל . ניתן לראות שהרמה היומית של נדבקים בה שמכונה ה”גל השני” היא אכן גבוה משמעותית מהגל הראשון. עם זאת, בשלושת הימים האחרונים מאז ה-2/7 מסתמנת ירידה במספר המקרים החדשים היומיים.

הגרף המדאיג יותר הוא של החולים הקשים:  ניתן לראות את העליה התלולה ב-10 הימים האחרונים, למעלה מהכפלה. יחסית לכלל מספר הנדבקים הפעילים שיעור הקשים הוא עדיין נמוך , מתחת ל-1% .

לאור החששות לאיבוד שליטה נראה שקבינט הקורונה יכריז היום על המשך צעדי החמרה, בעיקר בכיוון של הפחתת התקהלויות ופעילויות שנמצאו כגורמי הדבקה משמעותיים. מרכז המידע והידע המייעץ לקבינט פרסם אמש את השקף הזה (מתוך ניו יורק טיימס) אשר מבוסס על סקר אפידמיולוגי מקיף שנערך בארה”ב:

ניתן לראות שהפעילויות שהוגדרו כמסוכנות ביותר מבחינת הדבקה כוללות שהייה בבארים סגורים, כנסיות, מסיבות במקומות סגורים, שהייה באיצטדיוני ספורט ועוד.

ואכן ההצעות שעומדות על הפרק כעת להחלטת הקבינט כוללות סגירות אולמות תרבות, הגבלת מס’ השוהים במסעדה ל-20 איש בפנים, 30 בחוץ, סגירת חדרי כושר ובריכות, ביטול קייטנות מעל כיתה ה’, הגבלת מספר הנוסעים באוטובוס ל-20, בתי תפילה ל-19, ובמגזר הציבורי העברה של 30% מהעובדים לעבודה מהבית. 

בישיבת הממשלה התריע ראש המל”ל שאיחור בנקיטת צעדים יביא להמשך עלייה בנדבקים חדשים שעלול להוביל לצורך בסגר.

בתוך כך החליטו ראש הממשלה ושר הבריאות על מינוי של “מפקד קורונה” אשר יעמוד במרכז השליטה ויהיה אחראי על מערך הבדיקות והחקירות האפידמיולוגיות, סמכות שעד כה הייתה בידי פרופ’ סידצקי.

לדיווח ב-N12

הערת המערכת: כאמור הנתון הכי מדאיג הוא העלייה ל-90 חולים קשים. זוהי תוספת של כ-60 חולים קשים מאז ה-30/6 . במאגר הנתונים של המשרד לא מוצג הפרופיל הדמוגרפי של החולים הקשים, אך בהנחה שמדובר בעיקר באוכלוסייה שבסיכון , ניתן לראות שאכן מאז ה-30/6 נתגלו כ-500 חולים לפחות שהם בקבוצות הגיל של מעל 60 , ושמהווים כ-7%-8% מכלל הנדבקים החדשים. אמנם שיעור זה נמוך מחלקם באוכלוסייה, אך נראה שהאמצעי היעיל ביותר למניעת תחלואה קשה הוא מניעת הדבקה של אנשים בסיכון גבוה, וזיהוי מהיר וטיפול מיידי ואינטנסיבי יותר בקבוצה זו במקרה של זיהוי חיובי לנגיף. בהרצות שביצענו עם הסימולטור של הטכניון, היה נראה שבידוד דמוגרפי של אוכלוסיות בסיכון הוא אחד הכלים האפקטיביים יותר בהפחתת תחלואה קשה ותמותה, וזה כמובן לא מפתיע.  כך שיש לבחון כיצד לחזק את הפעילות בתחום זה, שאמנם קיימת באמצעות תכנית מגן אבות ואימהות, אך פחות נראית או מורגשת בקהילה, שבה עדיין נמצאת מרבית האוכלוסייה שבסיכון.   

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה