משפחה

התייצבות בשיעור השינוי הממוצע של מאומתים חדשים שבועי (5%) בימים האחרונים, אך העלייה במספר החולים הקשים מדאיגה ומחייבת חיזוק ההגנה על האוכלוסייה שבסיכון

מהדיווח העדכני של משרד הבריאות נראה שחלה התייצבות בשיעור העלייה במקרים החדשים, כאשר אחוז השינוי בממוצע מאומתים חדשים בשבוע מתייצב בשלושת הימים האחרונים על 5% , ומספר הימים להכפלה נותר 13-14 ימים.

מבחינת הנתון המשמעותי ביותר, מספר החולים הקשים, זה עלה ל-137 , כמעט פי 2 מזה שהיה לפני כשבוע. 

שיעור המאומתים מתוך הנבדקים עומד בימים האחרונים על 5%-6% , עליה מאוד משמעותית לעומת השיעור שהיה לפני כחודש.

בבתי החולים המרכזיים ניתן לראות כבר שיעורי תפוסה גבוהים יחסית הן באופן כללי והן במחלקות הקורונה.

לדאשבורד הנתונים של משרד הבריאות

הערת המערכת: עושה רושם שהצעדים שננקטו לאחרונה, איסור אירועים המוניים וסגרים ממוקדים מפחית או מייצב את שיעור העלייה בהדבקה.  עם זאת, העלייה במספר החולים הקשים, שמוסברת בעיקר בעלייה בהדבקה של אנשים בקבוצות הסיכון (אוכלוסייה קשישה כולל דיווחים על מספר בתי אבות שהם נמצאו לאחרונה נשאים) מדאיגה. יותר ויותר ברור כעת שכמות ושיעור החולים הקשים בגל השני הנמוך יותר בהשוואה לגל הראשון אינם ככל הנראה בגלל היחלשות הנגיף אלא מכיוון שעד כה שיעור המבוגרים ובעלי מחלות רקע מתוך הנדבקים הוא נמוך יותר כעת בהשוואה לגל הראשון. 

והמשמעות היא שעיקר המאמצים צריכים להיות מכוונים להגנה מירבית על האוכלוסיות שבסיכון, הן בבתי האבות (ושם נראה שתכנית “מגן אבות ואימהות” אכן פועלת עד כה היטב, ויש לקוות שבניגוד לידיעה בתקשורת על צמצום התכנית התכנית תמשיך לפעול בהיקף מספק) והן בקהילה. הרושם הוא שבקהילה משרד הבריאות וקופות החולים סומכים על האוכלוסייה שבסיכון והחשש הוא שזה לא יספיק – יש צורך במעקב פרואקטיבי אחרי האוכלוסיות המוגדרות בסיכון (ולקופות יש את כל המידע הדרוש כדי לקבוע זאת בלחיצת כפתור), כולל הדרכה, ניטור, ביצוע בדיקה מהירה למקרה של הופעת תסמינים או חשש למגע עם נדבק מאומת, והתחלת טיפול מתאים מוקדם ככל האפשר.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה