משפחה

הערכת שיעורי הדבקה בנגיף הקורונה בקהילה על-בסיס בדיקת נוגדנים כנגד הנגיף (מתוך Department of Health Social Care)

קורונה

מתוצאות מחקר REACT-2 מבריטניה עולה כי במהלך התקופה שבין 20 ביוני ועד 13 ביולי, שיעור הנבדקים החיוביים לנוגדנים כנגד נגיף קורונה באוכלוסיה הכללית באנגליה עמד על 6.0%.

מדגם מייצג של מבוגרים מתנדבים השלימו בדיקות עצמיות באמצעות בדיקת דם מהאצבע לזיהוי נוגדנים כנגד נגיף הקורונה בתקופה שבין 20 ביוני ועד 13 ביולי. תוצאות הבדיקות נקראו ישירות ע”י המשתתפים והועלו לסקר באתר אינטרנט.

שיעורי הימצאות בקהילה באנגליה עמדו על 6.0% (רווח בר-סמך 95% של 5.8-6.1). שיעורים אלו תוקננו לתוצאות המכשיר ופיזור הדגימה וייצגו 5,544 תוצאות חיוביות מבין 109,706 משתתפים.

שיעורי ההימצאות המתוקנים של הזיהום בלונדון היו גבוהים יותר מאלו באזורים אחרים ועמדו על 13.0% (רווח בר-סמך 95% של 12.3-13.6), כאשר בדרום מערב אנגליה תועדו שיעורי ההימצאות הנמוכים ביותר, שם עמדו על 2.8% (רווח בר-סמך 95% של 2.4-3.3).

בקרב אלו שעבדו בבתי אבות בתפקידים מול לקוחות תועדו שיעורי הימצאות מתוקנים של 16.5%, בהשוואה לשיעורים של 11.7% בקרב אנשי צוות רפואי עם מגע ישיר עם מטופלים ו-5.3% בקרב אלו שלא היו עובדים חיוניים.

באלו שבאו במגע עם מקרה מאומת תועדו שיעורי הימצאות מתוקנים של 21.0%, בהשוואה לשיעורי הימצאות מתוקנים של 3.5% באלו שלא באו במגע עם מקרה מאומת או חשוד.

בחולים עם עדות לדגימה חיובית לנגיף הקורונה שיעורי ההימצאות המתוקנים של נוגדנים עמדו על 96.2%, בהשוואה ל-0.9% באלו ללא COVID-19. שיעורי ההימצאות הגבוהים ביותר תועדו באלו עם זיהום מאומת או חשוד 60-90 ימים מוקדם יותר ונמוכים יותר באלו עם זיהום בתקופה האחרונה (פחות מ-30 ימים) או זיהום ישן יותר (מעל 4 חודשים).

באלו שדיווחו על תסמינים חמורים בעת החשד לזיהום או הוכחה לזיהום תועדו שיעורי הימצאות מתוקנים של 28.7%, בהשוואה לשיעור של 13.7% באלו ללא תסמינים בעת החשד או הוכחת הזיהום.

שיעורי הימצאות הנוגדנים היו מעט גבוהים יותר בגברים (6.2%) בהשוואה לנשים (5.8%). החוקרים זיהו גם קשר בין גיל ובין ההימצאות המתוקנת, כאשר שיעורי ההימצאות הגבוהים ביותר תועדו במבוגרים צעירים בגילאי 18-24 שנים (7.9%) וירדו לרמות הנמוכות ביותר באלו בגילאי 65-74 שנים (3.2%).

עוד זוהה קשר בין שיעורי ההימצאות המתוקנים ובין מספר האנשים שהתגוררו בבית, בטווח שנע בין 4.7% במקרים של מגורים לבד ועד 13.0% במשקי בית שכללו לפחות שבעה בני בית.

בנבדקים ללא מחלות רקע תועדו שיעורי הימצאות מתוקנים של 5.3%, בהשוואה לשיעורי הימצאות של 4.7% באלו עם מחלות רקע קודמות. שיעורי ההימצאות היו גבוהים יותר בקרב נבדקים בעלי עודף-משקל (5.2%) או השמנת-יתר (5.4%), בהשוואה לאלו בעלי משקל תקין (4.7%).

החוקרים כותבים כי מחקרים דומים נוספים יאפשרו להעריך במדויק את מגמות רמות הנוגדנים וכיצד אלו משתנות בתתי-קבוצות שונות באוכלוסיה.

מתוך Department of Health Social Care

 הערת מערכת:


בעוד ששיעור המאומתים ל-COVID-19 באנגליה הוא פחות מ-0.5% מהאוכלוסייה, הסקר הסרולוגי הזה מצביע על שיעור גבוה יותר של כפי 10. בארץ החל להתבצע סקר סרולוגי בחודש יולי אך תוצאותיו עדיין לא פורסמו. אם התוצאות בארץ דומות לאלה של אנגליה (או ספרד שבה דווח על שכיחות של 5% מהאוכלוסייה כמי שפיתחו נוגדנים) המשמעות היא שכמות הנדבקים עשוייה/עלולה להיות גדולה יותר פי 10 מהנתונים המדווחים, וייתכן מאוד שהאסטרטגיה למאבק נגד המשך התפשטות הנגיף צריכה להיות שונה. חשוב מאוד לכן שתוצאות הסקר בארץ ידווחו בהקדם.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה