משפחה

צוות חוקרים מהאונ’ העברית מציג בפני קבינט הקורונה תרחיש פסימי של הגעה מהירה ל-600 חולים קשים וממליץ על נקיטת צעדים דרסטיים (הארץ, N12)

צוות חוקרים מהאונ’ העברית יציג היום בפני קבינט הקורונה תרחיש לפיו “קיים סיכון משמעותי להידרדרות מהירה  במצב תחלואת הקורונה בשבועות הקרובים”.

לפי התרחיש, בתוך שבועיים, צפוי מספר חולים הקשים והקריטיים יגיע ל-600, ולכן ההמלצה היא לביצוע מהלכים משמעותיים לעצירת ההתפרצות.

לפי האנליזות העדכניות של הצוות, מקדם ההדבקה נכון להיום גדול מ-1, וכתוצאה מכך מספר החולים החדשים במצבים בינוני וקשה עולה באופן עקבי, ומצביעה על יציאה ממצב היציבות שבו היינו בשבועות האחרונים, וכתוצאה מכך קיים חשש להגעה לסף הספיגה של יכולות האשפוז בבתי החולים.

להערכת הצוות המצב היציב של החולים הקשים שבו היינו בשבועות האחרונים נבע מכך שמספר החולים הקשים החדשים היה שווה פחות או יותר למספר המחלימים והמתים, אך איזון זה כעת צפוי להיות מופר כיוון שקצב התמותה וההבראה צפוי להיות נמוך מקצב קליטת החולים הקשים החדשים.

לדיווח ב”דהמרקר”

להלן תרשימי צוות החוקרים (מקור N12) 





הערת המערכת: כדי להפחית את מס’ החולים הקשים המאושפזים במחלקות הקורונה והטיפול הנמרץ צריך כמובן בראש ובראשונה להפחית מס’ החולים הקשים החדשים. מספר זה קשור באופן מובהק וברור למס’ הנדבקים הנמצאים בקבוצות הסיכון הגבוה, ולכן המאמץ חייב להיות ממוקד בהפחתת מס’ הנדבקים הנמצאים בסיכון גבוה. כלומר, כמו שיש את תכנית רמזור המגדירה התנהלות דיפרנציאלית בהתאם לרמת התחלואה בכל אזור, צריכה להיות תכנית דיפרנציאלית מובנית ופרו-אקטיבית למניעת הדבקה ותחלואה של אנשים בסיכון גבוה. בנוסף, במקרה של הדבקה של אדם בקבוצת הסיכון, הענקת טיפול מהיר בעדיפות גבוהה לרבות האמצעים למניעת הסערה הציטוקנית, שכן, נראה שטיפול כזה עשוי למנוע מעבר לתחלואה קשה ותמותה. 

מהצד השני של המשוואה, אם אכן לאחר 5-10 ימים חולי הקורונה, גם הקשים, כבר אינם מדבקים, הרי שייתכן שניתן לקצר משך האשפוז במחלקות הקורונה שהן אלה שמהוות כרגע את צוואר הבקבוק , ולעביר חולים קשים ובינוניים למחלקות פנימיות.

מהלכים כאלה, ומקביל טיפול אגרסיבי לרבות סגר מלא באזורים אדומים, עשויים למנוע עליה מהירה בתחלואה הקשה, ואולי אף , יש לקוות , לירידה.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה