חסר ויטמין D עשוי להביא לעליה בסיכון ל-COVID-19 (מתוך JAMA Netw Open)

חולים עם חסר ויטמין D עשויים להיות בסיכון מוגבר להדבקה בנגיף הקורונה, בהשוואה לאלו עם רמות מספקות של הוויטמין, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין רמת ויטמין D האחרונה טרם בדיקה לנגיף הקורונה ובין תוצאות בדיקה לנגיף. המחקר הרטרוספקטיבי כלל משתתפים בהם הושלמה בדיקת ויטמין D עד שנה לפני בדיקה ל-COVID-19.

חסר ויטמין D הוגדר כריכוז 25-Hydroxycholecalciferol מתחת ל-20 ננוגרם/מ”ל או רמות 1,25-dihydroxychlolecalciferol מתחת ל-18 פיקוגרם/מ”ל.

מדגם המחקר כלל 49 משתתפים מאוניברסיטת שיקגו (גיל ממוצע של 49 שנים, 75% נשים) עם מדידת רמות ויטמין D בחודשיים שקדמו לבדיקה לנגיף הקורונה.

ברבע מהמשתתפים (25%) תועד חסר ויטמין D, ב-59% רמות ויטמין D היו מספקות וב-16% לא ניתן היה לקבוע בוודאות את רמות ויטמין D. בסך הכול, 71 משתתפים (15%) נמצאו חיוביים לנגיף הקורונה.

מניתוח רב-משתני עלה כי הסיכוי לבדיקה חיובית לנגיף הקורונה היה הרבה יותר גבוה באלו עם חסר ויטמין D, בהשוואה לאלו עם רמות מספקות של הוויטמין בעת הבדיקה לנגיף הקורונה (סיכון יחסי של 1.77, p=0.02).

שיעור החולים החיוביים לנגיף הקורונה עמד על 21.6% מהנבדקים עם חסר ויטמין D, בהשוואה ל-12.2% מאלו עם רמות מספקות של הוויטמין. עוד זיהו החוקרים קשר חיובי בין בדיקה חיובית לנגיף הקורונה ובין גיל מתקדם עד גיל 50 שנים (סיכון יחסי של 1.06, P=0.02) וגזע לא-לבן (סיכון יחסי של 2.54, p=0.009).

ממצאי המחקר תומכים בחשיבות משק ויטמין D בסיכון ל-COVID-19 ומעידים כי באלו עם חסר ויטמין D קיים סיכון גבוה כפליים להדבקה בנגיף הקורונה, בהשוואה לאלו עם רמות מספקות של הוויטמין.

JAMA Netw Open. Published September 3, 2020

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה