משפחה

מגפת הקורונה עלולה להביא לעליה בשחיקה ואובדנות בקרב רופאים (מתוך אתר MedPage Today)

בקרב רופאים שיעורי האובדנות הגבוהים ביותר מבין כלל המקצועות, כאשר 65% מהרופאים במחלקות לרפואה דחופה חווים שחיקה במהלך הקריירה שלהם ו-74% מהמתמחים ברפואה עונים על הקריטריונים שנקבעו להגדרת שחיקה. עוד עולה מהנתונים כי כ-6,000 רופאים במחלקות לרפואה דחופה דיווחו על מחשבות אובדניות במהלך שנת 2018, כאשר קרוב ל-400 ניסו להתאבד.

אין ספק כי מגפת הקורונה הגדילה את העומס על רופאים, אחיות ואנשי צוות רפואי אחרים וצפויה להחמיר את המגמות הללו. רופאים, מנהלי בתי חולים ומערכות בריאות קוראים להביא לשינוי במגמה הנ”ל.

במאמר שפורסם באתר MedPage Today מתארת ג’ניפר פייסט כי אחותה התקשרה אליה ב-9 באפריל וסיפרה כי אינה יכולה לצאת מהכיסא שלה. אחותה, ד”ר לורנה ברין, עבדה כמנהלת הרפואית של מחלקה לרפואה דחופה בבית חולים בניו-יורק והלכה לעולמה בעקבות התאבדות ב-26 באפריל. פייסט דיברה על מות אחותה והצורך להתייחס לסטיגמות סביב הפרעות נפשיות.

ד”ר ברין השלמה את משמרת הקורונה הראשונה שלה ב-14 במרץ ומיד ראתה עד כמה בתי החולים לא היו מוכנים למגפה. לאורך תקופה של כשלושה שבועות, ד”ר ברין טיפלה בחולים עם COVID-19, חלתה בנגיף, החלימה וחזרה לעבוד. לאחר שהייתה ללא חום למשך שלושה ימים, ד”ר ברין התקשרה לבית החולים ודיווחה כי היא מוכנה לשוב לעבודה.

ד”ר ברין ועמיתיה עבדו קשרו ומול עומס רב עקב ציוד מיגון אישי מוגבל וחוסר מיטות. פייסט כותבת כי אחותה נהגה לספר לה כי החולים מתו בחדרי ההמתנה ובמסדרונות. לעיתים קרובות, ד”ר ברין ועמיתיה היו ממשיכים לעבוד לאורך 18 שעות בניסיון לעזור למספר רב ככל הניתן של חולים. עם זאת, פייסט מדגישה כי עבור אחותה, העבודה לעולם לא הסתיימה ולא האטה והיא המשיכה לחזור למשמרות בנות 12 שעות, עד שלא הייתה מסוגלת עוד לעמוד על רגליה.

פייסט הביאה את אחותה לבית חולים בוירג’יניה שם אושפזה בסופו של דבר. לד”ר ברין לא הייתה היסטוריה של הפרעות פסיכיאטריות ופייסט גם מאמינה כי הנגיף השפעה על המוח של אחותה. ללא תלות בגורם לבעיות הנפשיות, פייסט הסבירה כי ד”ר ברין חששה לפנות לעזרה מתוך פחד כי תאבד את הרישיון לעסוק ברפואה או בשל הסטיגמות האפשריות.

רבים קוראים להשקיע משאבים בכדי ליצור תכנית מעקב אפידמיולוגי ארצית אשר תסייע לעקוב אחר תחושת הרווחה של רופאים ולדווח על תוצאות התערבויות שנועדו לסייע לרופאים הסובלים ממצוקה נפשית או גופנית כתוצאה מהעבודה במהלך מגפת הקורונה.

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה