משפחה

האם רופאים ואחיות מומחיות יכולים לשתף פעולה בניהול הטיפול בחולים במרפאה ראשונית? (מתוך אתר Medscape)

אחיות מומחיות מספקות טיפול ראשוני לחולים בארצות הברית מזה למעלה מחמישים שנים. עם זאת, לכל אורך הזמן הזה, השאלה אודות הדרך הטובה ביותר לשלב את האחיות המומחיות בטיפול הראשוני עם רופאים לא זכתה למענה חד-משמעי.

אחיות מומחיות ורופאים יכולים אחד לצד השניה במרפאות ראשוניות רבות ואין בכך כל חדש. עם זאת, האחיות המומחיות אינן מספקות את אותם שירותים בכל מקום. ישנם הבדלים רבים במודלים לשימוש באחיות מומחיות ברפואה ראשונית. לחלק מהאחיות המומחיות יש קבוצת חולים משלהן, אחרות מספקות טיפול לסירוגין לכלל החולים במרפאה.

עם זאת, במקרים אחרים יש אחריות משותפת לטיפול הראשוני במודל המוכר כניהול משותף, לפיו שני אנשי צוות רפואי מספקים טיפול ראשוני לחולה (אחות מומחית ורופא) וחולקים את האחריות לכלל המשימות הנוגעות לטיפול הרפואי בחולה.

מעבר לטיפול אקוטי וכרוני, ניהול משולב כולל משימות דוגמת בדיקות אבחנתיות ופענוח תוצאות בדיקה, טיפול מונע, הפניות, מעקב ומשימות אדמיניסטרטיביות. בניהול משותף, הרופא והאחות חולקים את כל העבודה הנוגעת לטיפול בחולים, החל מהביקורים ובדיקות ועד לחידוש מרשמים ואישורי מוגבלות. אין משימות המוגדרות לרופא ומשימות לאחיות במודל זה.

להערכת הפוטנציאל של ניהול משולב כחלק ממודל טיפול ראשוני, חוקרים אספו נתונים ממחקרים זמינים להערכת המודל וראיינו רופאים ואחיות שעבדו בגישה זו.

מהנתונים עלה כי מודל משולב רופא-אחות אינו אפשרי ללא עצמאות של האחות. במדינות בהן החוקים מתירים לאחות פעילות אוטונומית ניתן להקים מודל של ניהול משולב של החולים. מוהל הניהול המשולב דורש התייחסות שווה לרופא ולאחות כמטפלים הראשוניים עם משאבים דומים להצלחת השלמת המשימות היומיומיות.

ניהול משולב של רופא ואחות דורש תקשורת יעילה; כבוד ואמון הדדי; גישת טיפול דומה, כולל דמיון בגישה האתית. ניהול משותף מוצלח עשוי להקל על עומס העבודה על הפרט, למנוע שחיקה, לשפר את איכות הטיפול בחולים ולהגדיל את הגישה של החולים לקבלת טיפול רפואי. ישנה תועלת רבה לנוכחות שני קלינאים המכירים את ההיסטוריה של המטופל והטיפול, הודות לשיפור הרצף הטיפולי.

החוקרים מזהירים כי טיפול מבוסס-צוות וגישת טיפול משולבת אינם דומים לניהול משותף של הטיפול בחולים. עבודת צוות ושיתוף פעולה לעיתים קרובות כוללות היררכיה ורטיקאלית בכל הנוגע לתקשורת ולתהליכי קבלת החלטות, בעוד שניהול משולב דורש מבנה ארגוני הוריזונטלי.

הכותבים קוראים להשלים מחקרים נוספים להערכת מאזן עלות-תועלת של מודלים הכוללים ניהול משולב בידי רופא-אחות.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה