משפחה

תוצאות מאכזבות ל-Hydroxychloroquine כטיפול מונע לפני חשיפה לנגיף הקורונה (JAMA Intern Med)

קורונה

מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Internal Medicine עולה כי אין תועלת קלינית למתן Hydroxychloroquine כטיפול מונע לפני-חשיפה לאנשי צוות רפואי במטרה למנוע הדבקה בנגיף הקורונה, בעקבות זאת הוחלט על הפסקה מוקדמת של מחקר לבחינת התועלת של טיפול זה.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את היעילות של Hydroxychloroquine למניעת הדבקה בנגיף הקורונה באנשי צוות רפואי בבתי חולים עם חשיפה לחולי קורונה. המחקר האקראי, כפל-סמיות, מבוקר-פלסבו, נערך בשני בתי חולים שונים וכלל 132 אנשי צוות רפואי. המחקר הופסק בשלב מוקדם בשל חוסר תועלת עוד טרם השגת יעד הגיוס המתוכנן של 200 משתתפים.

המשתתפים במחקר חולקו באקראי לטיפול מונע טרם-חשיפה ב- Hydroxychloroquine במינון 600 מ”ג ביום, או לפלסבו בגודל תואם, אשר ניתנו באופן פומי למשך 8 שבועות. התוצא העיקרי היה שיעורי היארעות זיהום בנגיף קורונה כפי שנקבע על-פי דגימה מחלל האף והלוע במהלך 8 שבועות הטיפול.

מהנתונים עולה כי לא היו הבדלים בשיעורי הזיהום בין משתתפים בקבוצת הטיפול ב- Hydroxychloroquine, אל מול אלו בקבוצת הפלסבו (4 מבין 64 משתתפים, 6.3%; לעומת 4 מבין 61 משתתפים, 6.6%; p>0.99).

אירועים חריגים קלים היו נפוצים יותר בקרב אלו בקבוצת הטיפול הפעיל (45% לעומת 26%, p=0.04); שיעורי הפסקת טיפול היו דומים בשתי הקבוצות (19% לעומת 16%). חציון השינוי במרווח QTc לא היה שונה משמעותית בין הקבוצות.

מבין 8 המשתתפים עם תוצאות חיוביות בבדיקה לנגיף הקורונה (6.4%), 6 פיתחו תסמיני זיהום נגיפי; כל החולים טופלו באופן אמבולטורי ולא נדרשו לאשפוז וכולם החלימו מהזיהום.

החוקרים מסכמים וכותבים כי למרות שהמחקר הופסק בשלב מוקדם, מהעדויות עולה כי אין ממצאים התומכים בתועלת הקלינית של Hydroxychloroquine כטיפול מונע טרם-חשיפה לאנשי צוות רפואי העובדים בבתי חולים עם חולי קורונה.

JAMA Intern Med 2020

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה