משפחה

עדויות חדשות עשויות לסייע בזיהוי חולים בסיכון גבוה לסיבוכי קורונה (Science)

קורונה

למרות שלאורך מגפת הקורונה הצטבר מידע רב אודות מאפייני המחלה ומהלך הזיהום, עדיין ישנה לא מובן מדוע חלק מהחולים מפתחים מחלה חמורה יותר מאחרים. אמנם גיל מתקדם ומחלות רקע זוהו כגורמי סיכון לתחלואה חמורה, אך אלו מספקים הסבר חלקי בלבד לתופעה. מנתונים חדשים עולה כי חלק מהחולים, בעיקר גברים, הולכים לעולמם בעקבות אש ידידותית ממערכת החיסון שלהם. חוקרים מקווים כי הממצאים יסייעו להם לפתח טיפולים ממוקדים לחולים אלו.

במאמר שפורסם בכתב העת Science כותבים החוקרים כי מערכת החיסון היא מערכת מורכבת וכוללת גנים רבים, כולל כאלו המקודדים לציטוקינים אינטרפרונים. חולים עם חסר אינטרפרונים ספציפיים עלולים להיות בסיכון מוגבר למחלת זיהומיות. יתרה מזאת, מערכת הנוגדנים העצמיים מפחיתה את תגובת אינטרפרון למניעת נזק עקב דלקת משנית לפתוגן.

שני מחקרים בחנו את הסיכוי כי לפרופיל הגנטי השפעה על הסיכון לזיהום חמור בנגיף הקורונה דרך הערכת מרכיבי מערכת זו.

במחקר אחד זיהו החוקרים חולים שפיתחו מחלה חמורה על-רקע נגיף הקורונה עם מוטאציות בגנים המעורבים בבקרת חסינות אינטרפרון מסוג I ו-III. החוקרים דיווחו כי ב-3.5% מהחולים עם מחלה קריטית תועדו מוטאציות בגנים המבקרים פעילות אינטרפרונים. הנתונים העידו על כמות רבה של גנים אלו בחולים וקבעו כי ההרכב הגנטי עשוי לקבוע את המהלך הקליני של הזיהום.

במחקר שני, ב-10% מבין קרוב ל-1,000 חולי קורונה שפיתחו דלקת ריאות מסכנת-חיים זוהו נוגדנים אשר נטרלו את פעילות אינטרפרונים, חלבונים בעלי חשיבות לפעילות מערכת החיסון. נוגדנים עצמיים אלו לא זוהו ב-663 החולים עם זיהום קל או ללא תסמינים. רק ב-4 מבין 1,227 נבדקים בריאיות זוהו נוגדנים עצמיים אלו.

ממצאי מחקרים אלו עשויים לסייע בזיהוי חולים בסיכון הגבוה ביותר להתפתחות מחלה מסכנת-חיים על-רקע זיהום בנגיף הקורונה.

Science 2020

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה