משפחה

האם הגדלת צריכת סיבים בתזונה עשויה להגן מפני דיכאון בנשים צעירות? (Menopause)

מנתונים שפורסמו בכתב העת Menopause עולה כי הגדלת צריכת סיבים בתזונה מלווה בסיכון מופחת לדיכאון בנשים לפני-מנופאוזה.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי שכיחות דיכאון גבוהה כפליים בנשים, בהשוואה לגברים. כעת, הם ביקשו לבחון את הקשר בין צריכת סיבים בתזונה ובין דיכאון על-סמך נתונים ארציים מקוריאה ממאגר Korea National Health and Nutrition Examination Survey לשנים 2014, 2016 ו-2018. צריכת סיבים בתזונה חושבה על-פי דיווחי המשתתפות ותסמיני דיכאון נבחנו על-פי שאלון Patient Health Questionnaire-9. ניתוח סטטיסטי שימש להשוואת צריכת סיבים ממוצעת בתזונה לפני נוכחות דיכאון ומצב מנופאוזה.

המחקר כלל 5,807 נשים, כאשר בקרב אלו לפני-מנופאוזה צריכת הסיבים התזונתית הממוצעת הייתה גבוהה יותר בנשים ללא-דיכאון, בהשוואה לנשים עם דיכאון (p<0.001), אך בנשים לאחר-מנופאוזה לא תועדו הבדלים משמעותיים בצריכת הסיבים היומית.

בנשים לפני-מנופאוזה תועד קשר הפוך משמעותי בין שינוי בדפוסי צריכת סיבים בתזונה ובין שיעורי הימצאות דיכאון (יחס סיכויים של 0.949, רווח בר-סמך 95% של 0.906-0.993, p=0.03). עם זאת, בקרב נשים לאחר-מנופאוזה לא תועד קשר מובהק סטטיסטית.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים על קשר הפוך בין צריכת סיבים בתזונה ובין דיכאון בנשים לפני-מנופאוזה, אך לא בנשים לאחר-מנופאוזה.

Menopause, Dec 21, 2020

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה