משפחה

ההשפעה של מזון אולטרה-מעובד בריא על הסיכון למחלות לב וכלי דם (J Am Coll Cardiol)

מנתונים שפורסמו בכתב העת Journal of the American College of Cardiology עולה כי צריכת מזון אולטרה-מעובד מהווה גורם סיכון משמעותי למחלות לב וכלי דם ומחלת לב כלילית, כאשר כל מנה יומית של מזון אולטרה-מעובד לוותה בעליה משמעותית של 5-9% בסיכון לאירועים קרדיווסקולאריים, מחלת לב כלילית ותמותה עקב מחלת לב כלילית.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מזון אולטרה-מעובד מהווה 58% מכלל הצריכה האנרגטית בדיאטה המקובלת בארצות הברית, אך הקשר עם מחלות לב וכלי דם עדיין לא נבחן דיו. כעת הם ביקשו לבחון את הקשר בין צריכת מזון אולטרה-מעובד ובין היארעות מחלות לב וכלי דם ותמותה על-רקע זה במדגם Framingham Offspring Cohort.

המדגם כלל 3,003 מבוגרים ללא מחלות לב וכלי דם עם נתונים זמינים אודות הרגלי התזונה, על-סמך שאלוני תזונה, כאשר מדדים אנתרופומטריים וסוציו-דמוגרפיים נאספו כל רבעון בין 1991 עד 2008. נתונים אודות היארעות מחלות לב וכלי דם ותמותה היו זמינים עד 2014 ו-2017, בהתאמה.

החוקרים השלימו ניתוח רב-משתני להערכת הקשר בין צריכת מזון אולטרה-מעובד ובין היארעות אירועים קשים של מחלות לב וכלי דם (מוות כלילי פתאומי ולא-פתאומי, אוטם לבבי ואירוע מוחי), אירועים קשים של מחלת לב כלילית (מוות כלילי פתאומי ולא-פתאומי ואוטם לבבי) ותמותה עקב מחלות לב וכלי דם.

במהלך המעקב תועדו 251 אירועים קרדיווסקולאריים קשים ו-163 אירועים קשים של מחלת לב כלילית.

בתחילת המחקר, המשתתפים צרכו בממוצע 7.5 מנות ביום של מזון אולטרה-מעובד. כל עליה בצריכה יומית של מנה נוספת של מזון אולטרה-מעובד לוותה בעליה של 7% בסיכון לאירועים קרדיווסקולאריים קשים, עליה של 5% בסיכון לאירועים קשים של מחלת לב כלילית ועליה של 9% בסיכון לתמותה עקב מחלות לב וכלי דם.

ממצאי המחקר תומכים בהשערה כי צריכה מוגברת של מזון אולטרה-מעובד מלווה בסיכון מוגבר להיארעות מחלות לב וכלי דם ותמותה עקב מחלות לב וכלי דם.

J Am Coll Cardiol. 2021;77:1520-1531

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה