משפחה

שיקולים חשובים במחקרים להערכת חיסונים כנגד קורונה בילדים (מתוך אתר Medscape)

מחקרים קליניים כיום בוחנים את החיסונים כנגד נגיף הקורונה בילדים ומתבגרים. על הורים לקחת בחשבון מספר גורמים בטרם רישום ילדיהם למחקרים אלו ועל רופאים לדעת כיצד לייעץ להורים אלו, כך טוענים מומחים למחלות זיהומיות.

נדרשת הבנה מלאה של המחקר והסכמה להשתתף מצד ההורה והילד. למעלה משליש מהאמריקאים קיבלו לפחות מנה אחת של חיסון כנגד נגיף הקורונה, עובדה המקלה על החשש מפני בטיחות החיסונים.

הילדים צריכים להבין מה מתרחש ועליהם להסכים להשתתף במחקר. בני משפחה גם צריכים להבין כי מחקר יכלול תיעוד של כל עליית חום או תגובות אחרות בצורה די קפדנית. עוד נדרשות בדיקות דם, במטרה להבטיח כי הילדים פיתחו תגובה חיסונית.

במחקרים הקליניים, הילדים יקבלו מינונים נמוכים יותר של החיסונים, בהשוואה למנות שניתנו למבוגרים. המומחים מסבירים כי ייתכן ומינון נמוך יהיה אימונו גני, אך ייתכן כי לא תתפתח תגובה חיסונית נרחבת.

חברת פייזר הודיעה לאחרונה כי החיסון של החברה כנגד נגיף הקורונה הדגים יעילות של 100% כנגד הזיהום הנגיפי בילדים ומתבגרים בגילאי 12-15 שנים. התגובות היו די דומות לאלו שתוארו במבוגרים. בעקבות זאת, החברה פנתה למנהל המזון והתרופות האמריקאי בבקשה לאשר את החיסון למתבגרים.

חברות פייזר ומודרנה השיקו מחקרים קליניים להערכת חיסונים כנגד נגיף הקורונה הכוללים ילדים בגילאי 6 חודשים עד 11 שנים. בפייזר מתכננים לכלול במחקר למעלה מ-4,600 ילדים והתוצאות יהיו זמינות בהמשך השנה. בחברת מודרנה החלו במחקר לבחינת החיסון בילדים בגילאי 12-17 שנים. התכנון הוא להתחיל עם מתבגרים ולהרחיב את הגיוס לאוכלוסיות ילדים אחרות. המחקרים הקליניים נערכים בצורה זהירה מאוד והדרגתית בכל הנוגע לטווח הגילאים של הילדים המגויסים למחקרים.

באמצעות הרגעה והסבר, המחקרים הקליניים יכולים להוביל לכך שמספר גדול יותר של ילדים יקבלו את החיסונים. שיקול חשוב נוגע לכך שחסינות העדר לא צפויה להתפתח בארצות הברית עד לאחר מתן החיסונים כנגד הנגיף לילדים. נדרש לחסן חלק גדול מהאמריקאים על-מנת להשיג את חסינות העדר ובסופו של דבר, נדרש לחסן גם ילדים כנגד הנגיף.

לידיעה במדסקייפ

הערת מערכת:

סוגיית החיסון של ילדים נגד נגיף הקורונה כבר מעוררת מחלוקת בין קבוצות רופאים כאן בישראל. מצד אחד, איגוד רופאי הילדים יצא בהמלצה חד משמעית חיובית כשמנגד קבוצת של קרוב ל-100 רופאים הביעה עמדה הפוכה . לכן סברנו שהדיווח וההמלצות של מומחים אמריקאיים אלה חשובות ומשמעותיות גם עבור הקהילה הרפואית בישראל. 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה