משפחה

טיפול בפיברוזיס של שריר הלב כמנגנון חדש לטיפול באי ספיקת לב (ACC)

מאת יהונתן ניסן, סטודנט לרפואה באוניברסיטת תל אביב ופרמדיק

הטיפול בפירפנידון, תרופה המכוונת לטיפול בפיברוזיס של שריר הלב, הראה תוצאות מבטיחות בטיפול באי ספיקת לב עם מקטע פליטה שמור, אם כי אלו תוצאות ראשוניות בלבד, לפי מחקר שהוצג בכנס ה-ACC. במחקר פאזה 2 זה, התרופה האנטי-פיברוטית פירפנידון הראתה יכולת משמעותית בהפחתת הסמן לפיברוזיס בשריר הלב, בהשוואה לאלה שקיבלו פלצבו. פירפנידון הוא חומר אנטי-פיברוטי הניתן דרך הפה ומשמש לטיפול בפיברוזיס ריאתי אידיופתי. מנגנון הפעולה שלו כולל את עיכוב הסינתזה וההפרשה של TGF-beta1, גורם המעודד את הפרוליפרציה ואת התפקוד של פיברובלסטים.

“מחקר זה הוא המחקר הראשון שהדגים את היעילות של הטיפול האנטי-פיברוטי באי ספיקת לב. ההפחתה ברמות הפפטיד הנטריורטי בטיפול בפירפנידון מספקת תמיכה בכך שלפיברוזיס של שריר הלב יש תפקיד סיבתי באי ספיקת לב ובהיותו יעד טיפולי יעיל”, אמר אחד ממחברי המחקר. המחקר הראה כי פירפנידון הפחית את הנפח החוץ-תאי של הלב, סמן של פיברוזיס בשריר הלב, בהשוואה לפלצבו. הוא הוסיף כי “ההפחתה בנפח החוץ-תאי שנצפתה במחקר הייתה קשורה לירידה של 9% עד 28% בשיעור האשפוז עקב אי ​​ספיקת לב או תמותה מכל הסיבות”.

“בשנים האחרונות מסתמן כי אי ספיקת לב עם מקטע פליטה שמור היא תסמונת הטרוגנית הכוללת מגוון של תהליכים פתולוגיים”, הסביר. “נתונים תצפיתיים מצביעים על כך שהצטלקות שריר הלב היא חלק חשוב בפרוגנוזה של אי ספיקת לב, ומחקרים פרה-קליניים הראו כי למטריקס החוץ-תאי יש תפקיד משמעותי בהתפתחות אי ספיקת לב”

לכתבה ב-Medscape

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה